TILBUD!

Parmigiano Reggiano 24 mnd DOP Spagni

kr 99

Nullstill

Kjøp Parmigiano Reggiano, ekte italiensk parmesan, trygt på nett hos Italiafavoritter! Nettbutikken vår er alltid åpen. Få varene dine levert slik det passer deg.

Ingredienser: MELK, salt, løype.

Allergener: MELK.

Best innen 2. juli 2022 / 25. juli 2022. 65% RABATT!

Varenummer: I/A Kategorier: , , , Stikkord:

Tilberedning: Klar til bruk.
Oppbevaring: Kjølig, +4 til +8 grader Celsius.
Best før: Se stemplingsdato på produktet.
Opprinnelse: Italia.
Produsent: Produsert for Spagni L.e C. SRL., Via A, Volta 1/E, 42123 Reggio Emilia (RE), Italia.
Sertifisert av MIPAAFT.

Simpelthen en legende.
Parmigiano Reggiano DOP (hvor DOP står for Denominazione di Origine Protetta, engelsk: PDO - Protected Designation of Origin) har, som mange legender, en fortid som feilfritt kombinerer sannhet og myte. Det er en eldgammel ost som har blitt produsert på samme måte siden middelalderen.

Den blir beskrevet i litteraturen til de store italienske dikterne fra 1300-tallet. "Et fjell med revet parmigiano-ost hvor det satt folk som ikke gjorde annet enn å lage maccheroni og ravioli, og koke dem i caponbuljong og deretter rulle dem ned slik at den som hadde mest, fikk mest," skriver Giovanni Boccaccio i sitt mest kjente verk, Decameron.

Det er blitt diskutert av kokker, matelskere og intellektuelle. Selv inn i det tjuende århundre kan forseggjorte uttrykk for kjærlighet til denne osten bli funnet strødd gjennom historien. "Hvis du ser på teksturen til Parmigiano under et sterkt forstørrelsesglass, viser det seg at det ikke bare er en uforanderlig masse korn satt sammen til ost, men et panorama," skriver Giovannino Guareschi, som ser ut til å vite alt ikke bare om Parmigiano, men også om landet vårt.

Modningsprosessen er avgjørende siden det er i løpet av denne tiden at Parmigiano-Reggiano tar på seg sin særegne smak og utvikler seg til den svært ettertraktede osten den er i dag. Vanlig minimumsaldringsperiode er 12 måneder, samt alternativer på 18, 24 og 36 måneder. Parmigiano-Reggiano har en ungdommelig aroma med overtoner av frisk frukt, gress, blomster og melk på 18 måneder.

Og denne parmesanen, lagret i 24 måneder, intensiverer smakene, og kulminerer i en perfekt balanse mellom søtt og salt; en mer utpreget smuldring understreker ostens karakteristiske kornete konsistens!

Tilleggsinformasjon

Vekt I/A
Dimensjoner I/A
Produsent

Region

Næringsinnhold per 100 g

Energi 1671 kJ/402 kcal
Fett 30 g
– hvorav mettet fett 20 g
Karbohydrat 0 g
– hvorav sukker 0 g
Protein 32 g
Salt 1,6 g

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bare innloggede kunder som har kjøpt dette produktet kan legge igjen en omtale.