Gaveeske Michelangelo

(1 omtale)

kr 499

I denne gaveesken får du ekte Parmigiano Reggiano DOP parmasan, lagret i 24 måneder og balsamico-eddik IGP med 5 års lagringstid. Et kreativt hefte med smakstips følger med. Kun 5 på lager.

Gaveesken Michelangelo er laget for å gi det beste fra det italienske kjøkken til noen du er glad i. Gaven passer godt til nære venner, familie og kolleger. Disse fantastiske smaksopplevelsene kommer i en elegant og praktisk gaveeske.

Matgaven inneholder:

  • Parmigiano Reggiano DOP lagret i 24 måneder, ekte italiensk parmesan – 240 gram vakumpakket
  • Balsamico-eddik di Modena IGP “Drops of Black Gold” lagret i 5 år – 250 ml
  • Hefte med smakstips.
  • Leveres i elegant gaveeske.

En perfekt gave til famile, venner, ansatte og kunder!

Dette er virkelig en vakker gaveeske fylt med italienske skatter. Med en Parmigiano Reggiano DOP (parmesan) lagret i 24 måneder og balsamicoeddik di Modena IGP lagret i 5 år, er dette virkelig en spesiell gave å gi!

Informasjon om produktene i Gaveeske Michelangelo:

Balsamicoeddik di Modena IGP lagret i 5 år: IGP balsamicoeddik fra Modena (hvor IGP står for Indicazione Geografica Protetta, engelsk: PGI - Protected Geographical Indication), er en flott blanding av kokt druemost, konsentrert most og vineddik.

IGP-produkter inneholder spesifikk informasjon om druene som brukes i produksjonen. Lambrusco (i alle typer og varianter), Ancellotta, Trebbiano (i alle typer og varianter), Sauvignon, Sgavetta, Berzemino og Occhio di Gatta er de eneste variantene og typene som er tillatt.

De samme spesifikasjonene gjelder for tønnene som Black Gold of Modena er modnet i. De må være laget av eik, kastanje, morbær og einer. IGP Modena balsamicoeddik må modnes i minst 60 dager før den kan selges. Betegnelsen "invecchiato" (lagret) er kun tillatt dersom eddiken har vært modnet på fat eller andre trebeholdere i minst tre år.

Ideell for delikate retter som som grønnsaker og kjøtt- eller fiskemarinader, til Acetaia, samt grillet kjøtt og oster. Alle varene er laget med kokt most og vineddik, og har en mørkebrun farge, sterk lukt og en søt-syrlig, velbalansert smak.

Parmigiano Reggiano DOP lagret i 24 måneder: Simpelthen en legende. Parmigiano Reggiano DOP (hvor DOP står for Denominazione di Origine Protetta, engelsk: PDO - Protected Designation of Origin) har, som mange legender, en fortid som feilfritt kombinerer sannhet og myte. Det er en eldgammel ost som har blitt produsert på samme måte siden middelalderen.

Den blir beskrevet i litteraturen til de store italienske dikterne fra 1300-tallet. "Et fjell med revet parmigiano-ost hvor det satt folk som ikke gjorde annet enn å lage maccheroni og ravioli, og koke dem i caponbuljong og deretter rulle dem ned slik at den som hadde mest, fikk mest," skriver Giovanni Boccaccio i sitt mest kjente verk, Decameron.

Det er blitt diskutert av kokker, matelskere og intellektuelle. Selv inn i det tjuende århundre kan forseggjorte uttrykk for kjærlighet til denne osten bli funnet strødd gjennom historien. "Hvis du ser på teksturen til Parmigiano under et sterkt forstørrelsesglass, viser det seg at det ikke bare er en uforanderlig masse korn satt sammen til ost, men et panorama," skriver Giovannino Guareschi, som ser ut til å vite alt ikke bare om Parmigiano, men også om landet vårt.

Modningsprosessen er avgjørende siden det er i løpet av denne tiden at Parmigiano-Reggiano tar på seg sin særegne smak og utvikler seg til den svært ettertraktede osten den er i dag. Vanlig minimumsaldringsperiode er 12 måneder, samt alternativer på 18, 24 og 36 måneder. Parmigiano-Reggiano har en ungdommelig aroma med overtoner av frisk frukt, gress, blomster og melk på 18 måneder.

Og denne parmesanen, lagret i 24 måneder, intensiverer smakene, og kulminerer i en perfekt balanse mellom søtt og salt; en mer utpreget smuldring understreker ostens karakteristiske kornete konsistens!

Tilleggsinformasjon

Vekt 1 kg
Dimensjoner 30 × 20 × 20 cm
Region

1 omtale for Gaveeske Michelangelo

  1. Jan

Bare innloggede kunder som har kjøpt dette produktet kan legge igjen en omtale.