Pizzamel Tipo 00 Extra

Dette produktet er for tiden utsolgt og utilgjengelig.

Ferrari sitt Pizzamel Tipo 00 Extra gir en deilig og velsmakende rund pizza, pizza i metervare eller pizza i langpanne. Melet absorberer høy fuktighet, og kan også blandes i for å styrke andre meltyper.

Fakta om melet:

  • Protein: 14,5 gram
  • Hevetid: 24 – 36 timer
  • Elastisitet: 380 – 400 W
Produktnummer: I/A Kategorier: ,

Dette er et tipo 00 hvetemel til italiensk pizza med den lengste hevetiden, som er resultatet av maling av en blanding av høykvalitets nasjonale og europeiske korn. Molino Ferrari eksporterer dette melet til en rekke land.

Ferrari sitt Extra pizzamel er perfekt for å lage deiger som krever lengre hevetid enn 24 timer. Dette melet er ideelt for å lage rund pizza, pizza i metervare, pizza i langpanne og deiger med høy fuktighet. Det er også flott for å styrke andre meltyper.

Temperaturområdet bør være: 20° - 22°C, og fuktigheten bør være mellom 65 og 68% (temperatur ved omgivelsesfuktighet). Oppbevaringsforholdene til mel vil påvirke dets oppførsel og utbytte under bruk. Feil oppbevaring kan påvirke det tekniske potensialet til melet. Hev deigen kaldt ved 0/4°C i 1-3 dager.

Italiensk mel deles inn i fem typer: 00, 0, 1, 2 og fullkorn (durumhvete). Det bestemmes av hvor fin malingen er: 00 mel males finere enn andre varianter. Dette betyr selvfølgelig ikke at 00-mel er av overlegen kvalitet enn andre. Alt italiensk mel er av høyeste kvalitet og er utviklet spesielt for ulike produkter. Som et resultat spesifiserer italienske oppskrifter typisk hvilken type mel som skal brukes for å oppnå ønsket resultat.

Det indikeres ofte at meltypen 00 burde brukes. Den typen mel har høy prosentandel proteiner - glutenin og gliadin - 12,5%. Det er innholdet deres som bestemmer kvaliteten på deigen: glutenin og gliadin gir deigen elastisitet, og elastisiteten er det som gjør at italiensk mat skiller seg ut fra annen mat.

Merkingen "W" indikerer styrken til melet. Styrken til melet er en indikator som viser bakeegenskapene til melet. Den beskriver oppførselen til deigen under blanding, dens klebrighet, elastisitet og vannabsorpsjonsevne.

Styrken er inndelt i følgende grupper og områder:

  • W mindre enn 80. Melet egner seg ikke til matlaging.
  • W mellom 90 og 160. Mel med lav styrke og med lavt gluteninnhold. Det fungerer hovedsakelig til biscotti og kjeks.
  • W mellom 160 og 250. Mel med medium styrke. Det brukes i italiensk matlaging for å lage tarteletter, butterdeig, franskbrød, brød og bakst med kort hevetid.
  • W mellom 250 og 310. Forbedret mel. Ideell til baguetter, rosett, ciabatta og pizza.
  • W mellom 310 og 370. Forbedret mel. Brukes til tilberedning av produkter med høyest hevetid: panettone, pandoro, colomba, croissanter, briocher og langsom-hevet bakst.
  • W høyere enn 350. Forbedret mel kjent som Manitoba.

Styrken på melet påvirker volumet og porøsiteten til melet. Manitoba-mel (W>350, med et proteininnhold på ca. 22%) gjør for eksempel at deigen kan heve i lang tid, opptil 15 timer. Hvis du trenger en mindre porøs, mer smuldrete og sprø deig (for eksempel butterdeig), så må du velge mel med W>170.

Ofte står det spesifisert i oppskriften hvilken styrke mel bør ha, men ikke alltid.

Tilleggsinformasjon

Produsent

Region

Produktfakta

Tilberedning: Klar til bruk.
Oppbevaring: Kjølig og tørt. Maksimalt 25 °C
Best før: Se stemplingsdato på produktet.
Opprinnelse: EU.
Produsent: Produsert i Italia av Molino Ferrari Paride S.r.l. 43100 Parma (PR), Emilia-Romagna.

Ingredienser

Hvetemel.

Allergener: Hvete, inneholder gluten.

Kan inneholde spor av: Soya.

Næringsinnhold per 100 g

Energi 1463 kJ/345 kcal
Fett 1,50 g
– hvorav mettet fett 0,70 g
Karbohydrat 67,7 g
– hvorav sukker 2,83 g
Protein 14,50 g
Salt 0,00 g

Omtaler

There are no reviews yet

Bare innloggede kunder som har kjøpt dette produktet kan legge igjen en omtale.