Italiensk Extra Virgin Olivenolje – Gallinara

kr 399

Italiensk extra virgin olivenolje er noe av det beste som finnes.

100% italiensk!

Produktnummer: I/A Kategori:

Italiensk extra virgin olivenolje er noe av det beste i verden: det er ingen tvil om det. Derimot er utvalget av italiensk olivenolje stort. Så spørsmålet er: Hvordan gjenkjenner man god olivenolje fra Italia?

Ekte olivenolje med høye krav til kvalitet

Først og fremst så må det være en ekte extra virgin olivenolje. Ekte extra virgin olivenolje holder en veldig høy kvalitet: den har ingen defekter overhodet og er produsert eksklusivt i en mekanisk prosess hvor olivene er kaldpresset.

Når vi snakker om extra virgin olivenolje, snakker vi normalt om olivenolje fra Italia. Betegnelsen "extra virgin olivenolje" brukes oftest for de italienske variantene.

I følge den nåværende Europeiske klassifikasjonen i kvalitetsgrader, representerer “extra virgin” den høyeste kvaliteten beregnet for olivenolje. Oljen må ha presise definerte kjemiske egenskaper, fremfor alt en lav surhet: den må ikke overgå 0.8%. I tillegg krever denne kvalitetsgraden andre objektivt verifiserbare egenskaper som påvirker enten smaken eller aromaen til oljen.

Og dermed må en extra virgin olivenolje fra Italia ikke være for: fruktig, bitter eller ha en skarp lukt eller smak. Hvis en produktet ikke møter en eller flere av disse kriteriene, leder det til en lavere klassifisering. Av denne grunn er extra virgin olivenolje den beste italienske olivenoljen av alle.

For å ha tittelen “extra virgin”, må en olivenolje bli utsatt for en smakstest av et panel. Det avhenger av bedømmelsen fra dette panelet om oljen som er testet møter kravene for å bli klassifisert som ypperste vare.

For deres del, må olivenolje-testerne ha bestått en eksamen og være registrert i et tilsvarende profesjonelt register. Hver italienske region har sitt eget register av sertifiserte oljetestere.

Tilleggsinformasjon

Vekt I/A
Dimensjoner I/A
Produsent

Region

Produktfakta

Tilberedning: Klar til bruk. Oppbevaring: Mørkt i romtemperatur og med avstand til varmekilder. Best før: Se stemplingsdato på produktet. Opprinnelse: Italia. Produsent: Produsert i Italia av Oleificio Zucchi S.p.A., 26100 Cremona (CR), Lombardia.

Ingredienser

100% ren kaldpresset extra virgin olivenolje, laget av oliven fra Italia. Allergener: Ingen allergener.

Næringsinnhold per 100 g

Energi 3404 kJ/828 kcal
Fett 92 g
– hvorav mettet fett 14 g
Karbohydrat 0 g
– hvorav sukker 0 g
Protein 0 g
Salt 0 g

Omtaler

There are no reviews yet

Bare innloggede kunder som har kjøpt dette produktet kan legge igjen en omtale.