Italiensk Extra Virgin Olivenolje – Olea – Zucchi

(1 omtale)

Dette produktet er for tiden utsolgt og utilgjengelig.

Italiensk extra virgin olivenolje er noe av det beste som finnes. Denne sunne følgesvennen har fast plass på italienske bord til lunch og middag.

100% italiensk!
Flaske med spennende Olea-design!

Produktnummer: I/A Kategorier: , ,

Italiensk extra virgin olivenolje er noe av det beste i verden: det er ingen tvil om det. Derimot er utvalget av italiensk olivenolje stort. Så spørsmålet er: Hvordan gjenkjenner man god olivenolje fra Italia?

Ekte olivenolje med høye krav til kvalitet

Først og fremst så må det være en ekte extra virgin olivenolje. Ekte extra virgin olivenolje holder en veldig høy kvalitet: den har ingen defekter overhodet og er produsert eksklusivt i en mekanisk prosess hvor olivene er kaldpresset.

Når vi snakker om extra virgin olivenolje, snakker vi normalt om olivenolje fra Italia. Betegnelsen "extra virgin olivenolje" brukes oftest for de italienske variantene.

I følge den nåværende Europeiske klassifikasjonen i kvalitetsgrader, representerer “extra virgin” den høyeste kvaliteten beregnet for olivenolje. Oljen må ha presise definerte kjemiske egenskaper, fremfor alt en lav surhet: den må ikke overgå 0.8%. I tillegg krever denne kvalitetsgraden andre objektivt verifiserbare egenskaper som påvirker enten smaken eller aromaen til oljen.

Og dermed må en extra virgin olivenolje fra Italia ikke være for: fruktig, bitter eller ha en skarp lukt eller smak. Hvis en produktet ikke møter en eller flere av disse kriteriene, leder det til en lavere klassifisering. Av denne grunn er extra virgin olivenolje den beste italienske olivenoljen av alle.

For å ha tittelen “extra virgin”, må en olivenolje bli utsatt for en smakstest av et panel. Det avhenger av bedømmelsen fra dette panelet om oljen som er testet møter kravene for å bli klassifisert som ypperste vare.

For deres del, må olivenolje-testerne ha bestått en eksamen og være registrert i et tilsvarende profesjonelt register. Hver italienske region har sitt eget register av sertifiserte oljetestere.

Alt dette er inkludert i Zucchi’s fantastiske italienske extra virgin olivenolje!

Vår anbefaling med italiensk extra virgin olivenolje: Panzanella-salat fra Toscana

Skjær noen skiver av et litt gammelt brød brød i små biter og bløtlegg det i kaldt vann i omtrent 10 minutter. Brødet skal ikke være gjennombløtt, så vær sikker på å ta det ut av vannet så snart det har blitt mykt.

La vannet renne av brødet i hendene dine, og klem det grundig. Bryt det i små biter med hendene dine og putt det i en stor bolle.

Skyll noen gode grønnsaker, som agurk, tomat og salat. Ta gjerne med en løk. Skjær skrellet agurk og tomater i biter. Skjær salaten i tynne striper og løken i tynne biter.

Legg til noen basilikumblader, tilsett olje, salt og oregano og bland grundig.

La Panzanella-dsalaten ligge i kort tid for å absorbere smaken. Smak og tilsett salt dersom nødvendig.

Tilsett en generøs mengde av Zucchi’s extra virgin olivenolje og server!

Tilleggsinformasjon

Produsent

Region

Produktfakta

Tilberedning: Klar til bruk. Oppbevaring: Mørkt i romtemperatur og med avstand til varmekilder. Best før: Se stemplingsdato på produktet. Opprinnelse: Italia. Produsent: Produsert i Italia av Oleificio Zucchi S.p.A., 26100 Cremona (CR), Lombardia.

Ingredienser

100% ren kaldpresset extra virgin olivenolje, laget av oliven fra Italia. Allergener: Ingen allergener.

Næringsinnhold per 100 g

Energi 3404 kJ/828 kcal
Fett 92 g
– hvorav mettet fett 14 g
Karbohydrat 0 g
– hvorav sukker 0 g
Protein 0 g
Salt 0 g

1 omtale for Italiensk Extra Virgin Olivenolje – Olea – Zucchi

5,0
Based on 1 review
5 stjerne
100
100%
4 stjerne
0%
3 stjerne
0%
2 stjerne
0%
1 stjerne
0%
  1. Pål B.

    Meget god og rund olivenolje som overgår de fleste rimelige dagligvare oljer jeg har kjøpt

    (0) (0)

Bare innloggede kunder som har kjøpt dette produktet kan legge igjen en omtale.

Sjekk ut hvordan du lager focaccia som en ekte italiensk kokk:

Sjekk ut hvordan du kan lage en ekte hjemmelaget italiensk pizza, som kan stekes i din egen vanlige komfyr: