Kjøkkenet er en plass der barn virkelig for utforske sine kreative sider og de elsker det når man slipper de løs.
Døtrene mine har alltid likt å så på meg når jeg står på kjøkkenet, og vil alltid hjelpe. Selv om det er krevende å lage mat sammen med barn, har jeg alltid prøvd å involvere dem for å stimulere nysgjerrigheten deres.
Kan vi lage kjeks, mamma?
Jentene mine elsker å hjelpe til på kjøkkenet, og en av favorittene er småkjeks. Kjeks i forskjellige former dekket med sukker. Jeg må alltid forberede meg metalt når vi skal sette i gang med å bake, fordi etterpå vet jeg at det venter full vask av både kjøkken og jenter.
Det er en aktivitet som vil ta hele ettermiddagen, men det er også så utrolig gøy!
Når døtrene mine spør “mamma, kan vi lage kjeks?” finner vi frem lekebordet, det laveste, og plasserer det midt på kjøkkengulvet. Vi desinfiserer det, og bruker det som arbeidsbenk. Jeg ordner klar alle ingrediensene i forskjellige boller; egg, mel, smør, sukker og en klype med gjær, også lar jeg jentene sette igang med arbeidet.
Hun eldste gir hun yngste råd, og jeg står klar til å hjelpe om det skulle være noe. Et morsomt øyeblikk er når hun yngste leker med melet som om det er sand. Skje etter skje går litt i bollen, noe på gulvet og resten i håret. Hun eldste heller oppi egg, gjær og smør, og lar hun yngste ta seg av sukkeret, noe havner i bollen og noe blir selvfølgelig spist.
Sammen begynner de å kna deigen med alle hendene oppi bollen, klissete, men får til slutt en god og rund deig.
Kjevlen og formene
Så er det tid for kjevlingen, og her bryter jeg inn for å unngå drama. Jeg ruller ut deigen på bordet, deler den i to, så begge får hver sin. Så finner jeg frem formene og legger dem på bordet.
Jentene velger formene selv og deler opp kjeksene som blir plassert på et bakepapir, den ene etter den andre. Nærme, men ikke for nærme, de må ikke henge sammen når de blir stekt.
Det er den delen av bakingen som tar mest konsentrasjon, spesielt for hun minste, hun vil helst bruke de største formene. Hennes favoritter er julenissen og reinsdyr, selv om vi er midt i august.
Full av glede former hun kjeksene som snart skal spises. Når alle ligger klare på bakepapiret dekker vi dem med sukker, og jentene er veldig nøye på at det skal være nok sukker. De tar en klype sukker og strør på kjeksene, og de fortsetter til alle her helt dekket.
Jeg slår på ovnen og jentene blir plassert i badekaret som jeg har gjort klart i mellomtiden.
Det er en veldig krevende oppgave, men det er utrolig gøy og det gir utrolig mye tilfredsstillelse til både barn og mor når vi er ferdige!
Populære produkter:
Ingen resultater funnet
Siden du ser etter ble ikke funnet. Prøv å omformulere søket ditt, eller bruk menyen.
Lær mer og bli inspirert:
Rodolfi Mansueto – Når kvalitet og lidenskap går i arv
Siden 1896 har Rodolfi-familien videreført sin kjærlighet til tomatforedling i arv fra generasjon til generasjon. Rodolfi var de første som brakte tomatpuré på tube til italienerne og blant de første selskapene som opererte i den økologiske sektoren. De er blant de eldste tomatforedlingsbedriftene, men føler seg slett ikke gamle for det!
Hjemmelaget tomatsaus – hvordan velge riktige tomater
Når man skal konservere tomater er det viktig å velge riktig type. Hver tomat har forskjellig smak som gjør at det ferdige produktet vil variere. Det finnes flere forskjellige tomater som passer til konservering, alle med hver sine trekk. Å velge den rette tomaten er et spørsmål om smak og tilgjengelighet.
En mor og surdeigsstarteren hennes
Jeg har alltid hatt lyst til å lage mine egne brød, men har alltid tenkt at det var utenfor min evne. Ferskt brød, rett fra ovnen, med en deilig sprø skorpe og mykt på innsiden, noe jeg alltid har forestilt meg er en jobb for en anerkjent kokk og aldri trodd jeg ville få til.
Lang eller kort pasta – en form til enhver oppskrift
Pasta kan man finne i nesten alle oppskriftene innenfor italiensk matlaging. Hver type er forskjellige, og hver region i Italia, til og med hver by, har sine egne unike pastaretter. Hver oppskrift er laget med tradisjonelle ingredienser, og sammen med riktig pastatype blir dette et nydelig samspill av elementer.
Focaccia alla Genovese – Velsmakende og deilig
Focaccia alla Genovese er en typisk rett fra kystregionen Liguria i nordvest-Italia. En deilig, myk og lang bakst som er perfekt med fyll.
Hvordan velge riktig extra virgin olivenolje?
Den extra virgin olivenolje man kjøper er ikke nødvendigvis den man tror man får, og man må vite hvordan man velger riktig for å få et godt produkt.
Hvorfor velge fullkornspasta?
Det anbefales at man spiser rundt 70 til 90 gram fullkorn hver dag. I praksis tilsvarer dette fire skiver grovt brød, to porsjoner fullkornspasta eller to tallerkener havregrøt hver dag.
Hvordan gjøre pizza til en gourmetopplevelse?
Vi nordmenn har elsket pizza lenge, men nå har vi fått øynene og smaksløkene opp for ekte italiensk pizzamel.
En dag på landet ved olivenmøllen
Denne søndagen våknet Alessia før alarmen, spent for dagen som lå foran. Endelig en dag der mor og far ikke måtte jobbe og heller kunne bli med til landsbygda. Alle sammen, sammen!