Har du noen gang prøvd å lage kjeks sammen med to små barn? Det er en oppgave som er både krevende og gøy.

Kjøkkenet er en plass der barn virkelig for utforske sine kreative sider og de elsker det når man slipper de løs.

Døtrene mine har alltid likt å så på meg når jeg står på kjøkkenet, og vil alltid hjelpe. Selv om det er krevende å lage mat sammen med barn, har jeg alltid prøvd å involvere dem for å stimulere nysgjerrigheten deres.

Kan vi lage kjeks, mamma?

Jentene mine elsker å hjelpe til på kjøkkenet, og en av favorittene er småkjeks. Kjeks i forskjellige former dekket med sukker. Jeg må alltid forberede meg metalt når vi skal sette i gang med å bake, fordi etterpå vet jeg at det venter full vask av både kjøkken og jenter.

Det er en aktivitet som vil ta hele ettermiddagen, men det er også så utrolig gøy!

Når døtrene mine spør “mamma, kan vi lage kjeks?” finner vi frem lekebordet, det laveste, og plasserer det midt på kjøkkengulvet. Vi desinfiserer det, og bruker det som arbeidsbenk. Jeg ordner klar alle ingrediensene i forskjellige boller; egg, mel, smør, sukker og en klype med gjær, også lar jeg jentene sette igang med arbeidet.

Hun eldste gir hun yngste råd, og jeg står klar til å hjelpe om det skulle være noe. Et morsomt øyeblikk er når hun yngste leker med melet som om det er sand. Skje etter skje går litt i bollen, noe på gulvet og resten i håret. Hun eldste heller oppi egg, gjær og smør, og lar hun yngste ta seg av sukkeret, noe havner i bollen og noe blir selvfølgelig spist.

Sammen begynner de å kna deigen med alle hendene oppi bollen, klissete, men får til slutt en god og rund deig.

Kjevlen og formene

Så er det tid for kjevlingen, og her bryter jeg inn for å unngå drama. Jeg ruller ut deigen på bordet, deler den i to, så begge får hver sin. Så finner jeg frem formene og legger dem på bordet.

Jentene velger formene selv og deler opp kjeksene som blir plassert på et bakepapir, den ene etter den andre. Nærme, men ikke for nærme, de må ikke henge sammen når de blir stekt.

Det er den delen av bakingen som tar mest konsentrasjon, spesielt for hun minste, hun vil helst bruke de største formene. Hennes favoritter er julenissen og reinsdyr, selv om vi er midt i august.

Full av glede former hun kjeksene som snart skal spises. Når alle ligger klare på bakepapiret dekker vi dem med sukker, og jentene er veldig nøye på at det skal være nok sukker. De tar en klype sukker og strør på kjeksene, og de fortsetter til alle her helt dekket.

Jeg slår på ovnen og jentene blir plassert i badekaret som jeg har gjort klart i mellomtiden.

Det er en veldig krevende oppgave, men det er utrolig gøy og det gir utrolig mye tilfredsstillelse til både barn og mor når vi er ferdige!

Populære produkter:

Ingen resultater funnet

Siden du ser etter ble ikke funnet. Prøv å omformulere søket ditt, eller bruk menyen.

Lær mer og bli inspirert:

Rodolfi Mansueto – Når kvalitet og lidenskap går i arv

Rodolfi Mansueto – Når kvalitet og lidenskap går i arv

Siden 1896 har Rodolfi-familien videreført sin kjærlighet til tomatforedling i arv fra generasjon til generasjon. Rodolfi var de første som brakte tomatpuré på tube til italienerne og blant de første selskapene som opererte i den økologiske sektoren. De er blant de eldste tomatforedlingsbedriftene, men føler seg slett ikke gamle for det!

les mer
En mor og surdeigsstarteren hennes

En mor og surdeigsstarteren hennes

Jeg har alltid hatt lyst til å lage mine egne brød, men har alltid tenkt at det var utenfor min evne. Ferskt brød, rett fra ovnen, med en deilig sprø skorpe og mykt på innsiden, noe jeg alltid har forestilt meg er en jobb for en anerkjent kokk og aldri trodd jeg ville få til.

les mer