Være sammen på en søndag
Denne morgenen våknet Alessia før alarmen, spent for dagen som lå foran. Dagen der alle skulle være med, moren, faren og hennes lillebror Filippo som enda er for liten til å leke med henne. Endelig en dag der mor og far ikke måtte jobbe og heller kunne bli med til landsbygda. Alle sammen, sammen!
Dagen skulle bli så fin. En dag på landet, alle dyrene man kunne se, piknik i åkrene og mamma og pappa helt for seg selv.
En vanskelig start
Innen tiden hadde kommet for dem til å reise, skjønte Alessia at dagen kanskje ikke ville bli så bra som hun hadde håpet. Mor og far smilte ikke, og turen virket å være til bry for dem. Stillheten rundt frokostbordet var bekreftelsen hun hadde håpet hun ikke fikk: mor og far hadde kranglet, og utflukten ville bli preget av stillhet og sure miner.
Musikken i bilen lettet stemningen litt, men de sang ikke med, og det var heller ikke gjetteleker eller latter.
Alessia satt baki sammen med broren sin, og følte hun måtte gjøre noe.
Olivenmøllen
Når de ankom landsbygda hadde stemningen blitt dårligere. To timer i bilen uten å snakke hadde gjort situasjonen verre og alle var nervøse.
Alessia syntes foreldrene sin krangling var urettferdig og syntes ikke deres uenigheter skulle ødelegge dagen hennes, hun bestemte seg derfor for å utforske på egenhånd.
Mens foreldrene hennes kranglet tok hun med seg vognen med Filippo og gikk vekk fra sine foreldre.
Først turte hun ikke å gå lengre vekk enn at hun fortsatt så sine foreldre, men de la ikke merke til henne, de fortsatte bare å krangle. Så hun ble litt tøffere, og begynte å utforske mer og havnet etter hvert på veien mot en olivenmølle i nærheten.
Hun gikk inn i den møllen og ble øyeblikkelig slått tilbake av en kraftig lukt som fikk henne til å grynte på nesen, men det var også et behagelig dempet lys. Det satt en eldre mann der å jobbet med sakte, men trygge bevegelser. Maskineriet lagde kontinuerlige lyder. Hun var usikker på om hun skulle gå ut eller fortsette videre inn for å se hvordan oljen ble laget.
Den gamle mannen fikk øye på Alessia og Filippo, han inviterte dem inn med et smil. Alessia følte seg modig og gikk inn mot maskineriet. Mannen gikk bort til bordet som stod i rommet, han fant frem noen skiver med loff og den nyproduserte oljen. Alessia og Filippo tok hver sin skive og spiste gladlig, smaken av den ferske oljen fikk dem til å glemme kranglingen til foreldrene.
Mens de satt der og nøt maten sammen med den gamle mannen, kom foreldrene deres som febrilsk hadde lett etter dem. De priste seg lykkelige over at de hadde funnet Alessia og Filippo og overøste dem med klemmer. De beklaget seg over all kranglingen og lovet dem at at de skulle gjøre dagen bedre. Dette var slik den perfekte dagen på landet begynte for Alessia.
Populære produkter:
-
TILBUD!
Olivenolje med trøffel – Aromatizzato al Tartufo
Opprinnelig pris var: kr 149.kr 49Nåværende pris er: kr 49.Smak av trøffel. Best innen 10. mars 2025
-
Sort trøffelolje 55 ml – Il Tartufo
kr 69Kun 5 på lager
Legg i handlekurv -
Italiensk Extra Virgin Olivenolje Sololivo 750 ml – Sacromonte
kr 399Kun 2 på lager (kan også restbestilles)
Legg i handlekurv
Lær mer og bli inspirert:
Lørdagspizzaen – Mel, vann og gjær
For min familie har lørdagspizzaen alltid vært en fast rutine. Pappa våknet tidlig og laget deigen, og så fikk den heve hele dagen.
Ragù alla Bolognese – Ekte italiensk kjøttsaus
Ragù alla Bolognese er en ekte italiensk kjøttsaus, som kokes på svak varme i lang tid. Hemmeligheten bak er ferske og gode ingredienser.
Olivenolje og røykpunkt
Røykpunkt er den høyeste temperaturen en olje kan ha før den begynner å brenne. Etter at røykpunktet er nådd begynner oljen å bryte ned, frigjøre giftstoffer og den mister alle næringsstoffene.
Min første opplevelse med pasta
Jeg var ti år, og som alle barn på denne alderen ville jeg vise hva jeg var god for. En søndagsmorgen bestemte jeg meg for at tiden var inne.
Romersk pizza – Ekte Pizza alla Romana
Lag en romersk pizza, akkurat slik som den du spiser på den lokale pizzeriaen. Med en sprø skorpe, også kjent som Pizza alla Romana.
Velger du tørr eller fersk pasta?
Lang, kort, glatt eller ruglete pasta – tørr eller fersk pasta? Hver type passer til sine egne oppskrifter og dine personlige preferanser.
Sesongen for hjemmelaget tomatsaus
Nå i ettertid, kan jeg si at jeg ville gjort hva som helst for å oppleve det igjen, men jeg må også innrømme at jeg hatet hvert øyeblikk av det; de lange og varme sommermånedene.
Pasta alla Norma – En tradisjonell siciliansk sommerrett
Pasta alla Norma er en berømt pastarett med fersk basilikumsaus, som tilsettes stekte aubergineterninger, drysset med finrevet saltet ricotta.
Mel – En grunnleggende ingrediens full av mysterier
Mel finnes i utallige oppskrifter, fra pasta til brød og pizza, men egenskapene til melet kan variere ut fra kvaliteten og bruksområdet.