Inspirasjon
Rodolfi Mansueto – Når kvalitet og lidenskap går i arv
Siden 1896 har Rodolfi-familien videreført sin kjærlighet til tomatforedling i arv fra generasjon til generasjon. Rodolfi var de første som brakte tomatpuré på tube til italienerne og blant de første selskapene som opererte i den økologiske sektoren. De er blant de eldste tomatforedlingsbedriftene, men føler seg slett ikke gamle for det!
Hjemmelaget tomatsaus – hvordan velge riktige tomater
Når man skal konservere tomater er det viktig å velge riktig type. Hver tomat har forskjellig smak som gjør at det ferdige produktet vil variere. Det finnes flere forskjellige tomater som passer til konservering, alle med hver sine trekk. Å velge den rette tomaten er et spørsmål om smak og tilgjengelighet.
En mor og surdeigsstarteren hennes
Jeg har alltid hatt lyst til å lage mine egne brød, men har alltid tenkt at det var utenfor min evne. Ferskt brød, rett fra ovnen, med en deilig sprø skorpe og mykt på innsiden, noe jeg alltid har forestilt meg er en jobb for en anerkjent kokk og aldri trodd jeg ville få til.
Lang eller kort pasta – en form til enhver oppskrift
Pasta kan man finne i nesten alle oppskriftene innenfor italiensk matlaging. Hver type er forskjellige, og hver region i Italia, til og med hver by, har sine egne unike pastaretter. Hver oppskrift er laget med tradisjonelle ingredienser, og sammen med riktig pastatype blir dette et nydelig samspill av elementer.
Biscotti – kjeks og småkaker
Har du noen gang prøvd å lage kjeks sammen med to små barn? Det er en oppgave som er både krevende og gøy. Kjøkkenet er en plass der barn virkelig for utforske sine kreative sider og de elsker det når man slipper de løs.
Focaccia alla Genovese – Velsmakende og deilig
Focaccia alla Genovese er en typisk rett fra kystregionen Liguria i nordvest-Italia. En deilig, myk og lang bakst som er perfekt med fyll.
Hvordan velge riktig extra virgin olivenolje?
Den extra virgin olivenolje man kjøper er ikke nødvendigvis den man tror man får, og man må vite hvordan man velger riktig for å få et godt produkt.
Hvorfor velge fullkornspasta?
Det anbefales at man spiser rundt 70 til 90 gram fullkorn hver dag. I praksis tilsvarer dette fire skiver grovt brød, to porsjoner fullkornspasta eller to tallerkener havregrøt hver dag.
Hvordan gjøre pizza til en gourmetopplevelse?
Vi nordmenn har elsket pizza lenge, men nå har vi fått øynene og smaksløkene opp for ekte italiensk pizzamel.
En dag på landet ved olivenmøllen
Denne søndagen våknet Alessia før alarmen, spent for dagen som lå foran. Endelig en dag der mor og far ikke måtte jobbe og heller kunne bli med til landsbygda. Alle sammen, sammen!
Lørdagspizzaen – Mel, vann og gjær
For min familie har lørdagspizzaen alltid vært en fast rutine. Pappa våknet tidlig og laget deigen, og så fikk den heve hele dagen.
Ragù alla Bolognese – Ekte italiensk kjøttsaus
Ragù alla Bolognese er en ekte italiensk kjøttsaus, som kokes på svak varme i lang tid. Hemmeligheten bak er ferske og gode ingredienser.
Olivenolje og røykpunkt
Røykpunkt er den høyeste temperaturen en olje kan ha før den begynner å brenne. Etter at røykpunktet er nådd begynner oljen å bryte ned, frigjøre giftstoffer og den mister alle næringsstoffene.
Min første opplevelse med pasta
Jeg var ti år, og som alle barn på denne alderen ville jeg vise hva jeg var god for. En søndagsmorgen bestemte jeg meg for at tiden var inne.
Romersk pizza – Ekte Pizza alla Romana
Lag en romersk pizza, akkurat slik som den du spiser på den lokale pizzeriaen. Med en sprø skorpe, også kjent som Pizza alla Romana.
Velger du tørr eller fersk pasta?
Lang, kort, glatt eller ruglete pasta – tørr eller fersk pasta? Hver type passer til sine egne oppskrifter og dine personlige preferanser.
Sesongen for hjemmelaget tomatsaus
Nå i ettertid, kan jeg si at jeg ville gjort hva som helst for å oppleve det igjen, men jeg må også innrømme at jeg hatet hvert øyeblikk av det; de lange og varme sommermånedene.
Pasta alla Norma – En tradisjonell siciliansk sommerrett
Pasta alla Norma er en berømt pastarett med fersk basilikumsaus, som tilsettes stekte aubergineterninger, drysset med finrevet saltet ricotta.
Mel – En grunnleggende ingrediens full av mysterier
Mel finnes i utallige oppskrifter, fra pasta til brød og pizza, men egenskapene til melet kan variere ut fra kvaliteten og bruksområdet.
Jeg synes det er kjempeflott å kunne støtte LSK!
“Samarbeidet mellom LSK og Italiafavoritter, som gir meg 20% rabatt og Lillestrøm Sportsklubb 10% av inntektene er fantastisk”, forteller Bjørn Engh. “En skikkelig vinn-vinn-situasjon!” Han har akkuratt vært og hentet varene han kjøpte i nettbutikken på lageret vårt hos Nitor i Lørenskog.
Dette pizzamelet ga en helt fantastisk italiensk pizza
“Jeg har tidligere prøvd flere typer pizzamel, men mange deiger sprekker dessverre ofte opp. Dette pizzamelet fra Italiafavoritter, ga derimot en helt perfekt deig, og resultatet ble en fantastisk italiensk pizza!”, forteller Glenn Andersen.