Glenn Andersen fra Asker har gitt oss en kjempehyggelig tilbakemelding, etter at han prøvde et av våre pizzamel til sin faste ukentlige pizza i egen vedfyrt pizzaovn.
Glenn forteller:
Jeg har tidligere prøvd flere typer pizzamel fra andre leverandører, og opplevde rett som det var at deigen sprakk opp på midten når jeg spadde pizzadeigen inn i ovnen.
Dette pizzamelet, Ferraris “Pizza e Focaccia” fra Italiafavoritter, ga derimot en helt perfekt deig, og resultatet ble en fantastisk italiensk pizza!
Disse ingrediensene brukte jeg til pizzadeigen:
6 dl lunkent vann
1 dl Zucchi olivenolje
1/4 pakke fersk gjær
1 ss sukker
1 kg Molino Ferrari pizzamel “Pizza e Focaccia” tipo “00”
1 ss salt
Slik lager jeg pizzadeigen:
Jeg starter alltid med å blande vann, olivenolje, gjær og sukker med eltekroken på kjøkkenmaskinen. Etter noen få minutter er alt godt blandet. Jeg sikter melet oppi, og drysser i litt salt. Alt dette får så blande seg sammen i ett kvarter. Husk å se dette an. Det viktigste er at deigen er glatt, og at du kan strekke den skikkelig.
Jeg drysser litt mel på et bord, og legger deigen oppå. Her skal den ligge i 20 minutter. Etterpå kutter jeg opp deigen i 8 like deler. Av disse 8 bitene lager jeg noen fine “boller”, som jeg legger på et ferdig oljet stekebrett. Husk at disse bollene kommer til å heve skikkelig, så de trenger god plass 🙂
Disse deigene lar jeg så hvile i 2-3 timer. Når de har blitt dobbelt så store, legger jeg dem i kjøleskapet frem til de skal brukes. Jeg lar alltid deigen minst stå i kjøleskapet over natten, for det har jeg lest at proffene gjør 🙂
Lykke til med pizzabakingen!
Hilsen Glenn.
Lær mer og bli inspirert:
Biscotti – kjeks og småkaker
Har du noen gang prøvd å lage kjeks sammen med to små barn? Det er en oppgave som er både krevende og gøy. Kjøkkenet er en plass der barn virkelig for utforske sine kreative sider og de elsker det når man slipper de løs.
Focaccia alla Genovese – Velsmakende og deilig
Focaccia alla Genovese er en typisk rett fra kystregionen Liguria i nordvest-Italia. En deilig, myk og lang bakst som er perfekt med fyll.
Hvordan velge riktig extra virgin olivenolje?
Den extra virgin olivenolje man kjøper er ikke nødvendigvis den man tror man får, og man må vite hvordan man velger riktig for å få et godt produkt.
Hvorfor velge fullkornspasta?
Det anbefales at man spiser rundt 70 til 90 gram fullkorn hver dag. I praksis tilsvarer dette fire skiver grovt brød, to porsjoner fullkornspasta eller to tallerkener havregrøt hver dag.
Hvordan gjøre pizza til en gourmetopplevelse?
Vi nordmenn har elsket pizza lenge, men nå har vi fått øynene og smaksløkene opp for ekte italiensk pizzamel.
En dag på landet ved olivenmøllen
Denne søndagen våknet Alessia før alarmen, spent for dagen som lå foran. Endelig en dag der mor og far ikke måtte jobbe og heller kunne bli med til landsbygda. Alle sammen, sammen!
Lørdagspizzaen – Mel, vann og gjær
For min familie har lørdagspizzaen alltid vært en fast rutine. Pappa våknet tidlig og laget deigen, og så fikk den heve hele dagen.
Ragù alla Bolognese – Ekte italiensk kjøttsaus
Ragù alla Bolognese er en ekte italiensk kjøttsaus, som kokes på svak varme i lang tid. Hemmeligheten bak er ferske og gode ingredienser.
Olivenolje og røykpunkt
Røykpunkt er den høyeste temperaturen en olje kan ha før den begynner å brenne. Etter at røykpunktet er nådd begynner oljen å bryte ned, frigjøre giftstoffer og den mister alle næringsstoffene.