Glenn Andersen fra Asker har gitt oss en kjempehyggelig tilbakemelding, etter at han prøvde et av våre pizzamel til sin faste ukentlige pizza i egen vedfyrt pizzaovn.

Glenn forteller:

Jeg har tidligere prøvd flere typer pizzamel fra andre leverandører, og opplevde rett som det var at deigen sprakk opp på midten når jeg spadde pizzadeigen inn i ovnen.

Dette pizzamelet, Ferraris “Pizza e Focaccia” fra Italiafavoritter, ga derimot en helt perfekt deig, og resultatet ble en fantastisk italiensk pizza!

Disse ingrediensene brukte jeg til pizzadeigen:

6 dl lunkent vann
1 dl Zucchi olivenolje
1/4 pakke fersk gjær
1 ss sukker
1 kg Molino Ferrari pizzamel “Pizza e Focaccia” tipo “00”
1 ss salt

Slik lager jeg pizzadeigen:

Jeg starter alltid med å blande vann, olivenolje, gjær og sukker med eltekroken på kjøkkenmaskinen. Etter noen få minutter er alt godt blandet. Jeg sikter melet oppi, og drysser i litt salt. Alt dette får så blande seg sammen i ett kvarter. Husk å se dette an. Det viktigste er at deigen er glatt, og at du kan strekke den skikkelig.

Jeg drysser litt mel på et bord, og legger deigen oppå. Her skal den ligge i 20 minutter. Etterpå kutter jeg opp deigen i 8 like deler. Av disse 8 bitene lager jeg noen fine “boller”, som jeg legger på et ferdig oljet stekebrett. Husk at disse bollene kommer til å heve skikkelig, så de trenger god plass 🙂

Disse deigene lar jeg så hvile i 2-3 timer. Når de har blitt dobbelt så store, legger jeg dem i kjøleskapet frem til de skal brukes. Jeg lar alltid deigen minst stå i kjøleskapet over natten, for det har jeg lest at proffene gjør 🙂

Lykke til med pizzabakingen!

Hilsen Glenn.

Glenn sine bilder:

Utbaking av pizzadeig
Pizzadeig bakes ut
Pizzadeig hives i været
Tomatsaus på pizza
Deigen er ferdig og topping er lagt på
Legger pizza i varm ovn med spade
Heller olivenolje på til slutt
Dette pizzamelet ga en helt perfekt deig og en fantastisk italiensk pizza

Populære produkter:

Lær mer og bli inspirert:

Rodolfi Mansueto – Når kvalitet og lidenskap går i arv

Rodolfi Mansueto – Når kvalitet og lidenskap går i arv

Siden 1896 har Rodolfi-familien videreført sin kjærlighet til tomatforedling i arv fra generasjon til generasjon. Rodolfi var de første som brakte tomatpuré på tube til italienerne og blant de første selskapene som opererte i den økologiske sektoren. De er blant de eldste tomatforedlingsbedriftene, men føler seg slett ikke gamle for det!

les mer
En mor og surdeigsstarteren hennes

En mor og surdeigsstarteren hennes

Jeg har alltid hatt lyst til å lage mine egne brød, men har alltid tenkt at det var utenfor min evne. Ferskt brød, rett fra ovnen, med en deilig sprø skorpe og mykt på innsiden, noe jeg alltid har forestilt meg er en jobb for en anerkjent kokk og aldri trodd jeg ville få til.

les mer
Biscotti – kjeks og småkaker

Biscotti – kjeks og småkaker

Har du noen gang prøvd å lage kjeks sammen med to små barn? Det er en oppgave som er både krevende og gøy. Kjøkkenet er en plass der barn virkelig for utforske sine kreative sider og de elsker det når man slipper de løs.

les mer