Glenn Andersen fra Asker har gitt oss en kjempehyggelig tilbakemelding, etter at han prøvde et av våre pizzamel til sin faste ukentlige pizza i egen vedfyrt pizzaovn.
Glenn forteller:
Jeg har tidligere prøvd flere typer pizzamel fra andre leverandører, og opplevde rett som det var at deigen sprakk opp på midten når jeg spadde pizzadeigen inn i ovnen.
Dette pizzamelet, Ferraris «Pizza e Focaccia» fra Italiafavoritter, ga derimot en helt perfekt deig, og resultatet ble en fantastisk italiensk pizza!
Disse ingrediensene brukte jeg til pizzadeigen:
6 dl lunkent vann
1 dl Zucchi olivenolje
1/4 pakke fersk gjær
1 ss sukker
1 kg Molino Ferrari pizzamel «Pizza e Focaccia» tipo «00»
1 ss salt
Slik lager jeg pizzadeigen:
Jeg starter alltid med å blande vann, olivenolje, gjær og sukker med eltekroken på kjøkkenmaskinen. Etter noen få minutter er alt godt blandet. Jeg sikter melet oppi, og drysser i litt salt. Alt dette får så blande seg sammen i ett kvarter. Husk å se dette an. Det viktigste er at deigen er glatt, og at du kan strekke den skikkelig.
Jeg drysser litt mel på et bord, og legger deigen oppå. Her skal den ligge i 20 minutter. Etterpå kutter jeg opp deigen i 8 like deler. Av disse 8 bitene lager jeg noen fine «boller», som jeg legger på et ferdig oljet stekebrett. Husk at disse bollene kommer til å heve skikkelig, så de trenger god plass 🙂
Disse deigene lar jeg så hvile i 2-3 timer. Når de har blitt dobbelt så store, legger jeg dem i kjøleskapet frem til de skal brukes. Jeg lar alltid deigen minst stå i kjøleskapet over natten, for det har jeg lest at proffene gjør 🙂
Lykke til med pizzabakingen!
Hilsen Glenn.
Populære produkter:
-
Pizzasaus ferdig krydret – Aromatizzata
kr 29Ferdig krydret pizzasaus - klar til bruk!
-
Pizzasaus – Polpa per Pizza
kr 59Klassisk pizzasaus!
-
TILBUD!
Olivenolje med trøffel – Aromatizzato al Tartufo
Opprinnelig pris var: kr 149.kr 49Nåværende pris er: kr 49.Smak av trøffel. Best innen 10. mars 2025
-
TILBUD!
La Napoletana Pizzamel tipo 00 1 kg – Molino Dallagiovanna
Opprinnelig pris var: kr 49.kr 39Nåværende pris er: kr 39.Utsolgt, men kan bestilles
Legg i handlekurv -
TILBUD!
La Napoletana Pizzamel tipo 00 10 kg – Molino Dallagiovanna
Opprinnelig pris var: kr 449.kr 349Nåværende pris er: kr 349.Utsolgt, men kan bestilles
Legg i handlekurv -
TILBUD!
Taggiasca-oliven uten sten i extra virgin olivenolje 180 g – Gallinara
Opprinnelig pris var: kr 129.kr 29Nåværende pris er: kr 29.På lager. Best innen 4. april 2025
-
TILBUD!
Salsa Rivierasca 130 g – Gallinara
Opprinnelig pris var: kr 89.kr 14Nåværende pris er: kr 14.På lager. Best innen 7. mars 2025
-
Pinsa Romana Glutenfri 250 g – Di Marco
kr 119Utsolgt, men kan bestilles
Legg i handlekurv -
Pinsa Romana Classic 3×230 g – Di Marco
kr 219Utsolgt, men kan bestilles
Legg i handlekurv
Lær mer og bli inspirert:
Rodolfi Mansueto – Når kvalitet og lidenskap går i arv
Siden 1896 har Rodolfi-familien videreført sin kjærlighet til tomatforedling i arv fra generasjon til generasjon. Rodolfi var de første som brakte tomatpuré på tube til italienerne og blant de første selskapene som opererte i den økologiske sektoren. De er blant de eldste tomatforedlingsbedriftene, men føler seg slett ikke gamle for det!
Hjemmelaget tomatsaus – hvordan velge riktige tomater
Når man skal konservere tomater er det viktig å velge riktig type. Hver tomat har forskjellig smak som gjør at det ferdige produktet vil variere. Det finnes flere forskjellige tomater som passer til konservering, alle med hver sine trekk. Å velge den rette tomaten er et spørsmål om smak og tilgjengelighet.
En mor og surdeigsstarteren hennes
Jeg har alltid hatt lyst til å lage mine egne brød, men har alltid tenkt at det var utenfor min evne. Ferskt brød, rett fra ovnen, med en deilig sprø skorpe og mykt på innsiden, noe jeg alltid har forestilt meg er en jobb for en anerkjent kokk og aldri trodd jeg ville få til.
Lang eller kort pasta – en form til enhver oppskrift
Pasta kan man finne i nesten alle oppskriftene innenfor italiensk matlaging. Hver type er forskjellige, og hver region i Italia, til og med hver by, har sine egne unike pastaretter. Hver oppskrift er laget med tradisjonelle ingredienser, og sammen med riktig pastatype blir dette et nydelig samspill av elementer.
Biscotti – kjeks og småkaker
Har du noen gang prøvd å lage kjeks sammen med to små barn? Det er en oppgave som er både krevende og gøy. Kjøkkenet er en plass der barn virkelig for utforske sine kreative sider og de elsker det når man slipper de løs.
Focaccia alla Genovese – Velsmakende og deilig
Focaccia alla Genovese er en typisk rett fra kystregionen Liguria i nordvest-Italia. En deilig, myk og lang bakst som er perfekt med fyll.
Hvordan velge riktig extra virgin olivenolje?
Den extra virgin olivenolje man kjøper er ikke nødvendigvis den man tror man får, og man må vite hvordan man velger riktig for å få et godt produkt.
Hvorfor velge fullkornspasta?
Det anbefales at man spiser rundt 70 til 90 gram fullkorn hver dag. I praksis tilsvarer dette fire skiver grovt brød, to porsjoner fullkornspasta eller to tallerkener havregrøt hver dag.
Hvordan gjøre pizza til en gourmetopplevelse?
Vi nordmenn har elsket pizza lenge, men nå har vi fått øynene og smaksløkene opp for ekte italiensk pizzamel.