Glenn Andersen fra Asker har gitt oss en kjempehyggelig tilbakemelding, etter at han prøvde et av våre pizzamel til sin faste ukentlige pizza i egen vedfyrt pizzaovn.
Glenn forteller:
Jeg har tidligere prøvd flere typer pizzamel fra andre leverandører, og opplevde rett som det var at deigen sprakk opp på midten når jeg spadde pizzadeigen inn i ovnen.
Dette pizzamelet, Ferraris «Pizza e Focaccia» fra Italiafavoritter, ga derimot en helt perfekt deig, og resultatet ble en fantastisk italiensk pizza!
Disse ingrediensene brukte jeg til pizzadeigen:
6 dl lunkent vann
1 dl Zucchi olivenolje
1/4 pakke fersk gjær
1 ss sukker
1 kg Molino Ferrari pizzamel «Pizza e Focaccia» tipo «00»
1 ss salt
Slik lager jeg pizzadeigen:
Jeg starter alltid med å blande vann, olivenolje, gjær og sukker med eltekroken på kjøkkenmaskinen. Etter noen få minutter er alt godt blandet. Jeg sikter melet oppi, og drysser i litt salt. Alt dette får så blande seg sammen i ett kvarter. Husk å se dette an. Det viktigste er at deigen er glatt, og at du kan strekke den skikkelig.
Jeg drysser litt mel på et bord, og legger deigen oppå. Her skal den ligge i 20 minutter. Etterpå kutter jeg opp deigen i 8 like deler. Av disse 8 bitene lager jeg noen fine «boller», som jeg legger på et ferdig oljet stekebrett. Husk at disse bollene kommer til å heve skikkelig, så de trenger god plass 🙂
Disse deigene lar jeg så hvile i 2-3 timer. Når de har blitt dobbelt så store, legger jeg dem i kjøleskapet frem til de skal brukes. Jeg lar alltid deigen minst stå i kjøleskapet over natten, for det har jeg lest at proffene gjør 🙂
Lykke til med pizzabakingen!
Hilsen Glenn.
Populære produkter:
-
Pizzasaus ferdig krydret – Aromatizzata
kr 29Ferdig krydret pizzasaus - klar til bruk!
-
Pizzasaus – Polpa per Pizza
kr 59Klassisk pizzasaus!
-
TILBUD!
Olivenolje med trøffel – Aromatizzato al Tartufo
Opprinnelig pris var: kr 149.kr 49Nåværende pris er: kr 49.Smak av trøffel. Best innen 10. mars 2025
-
TILBUD!
Taggiasca-oliven uten sten i extra virgin olivenolje
Opprinnelig pris var: kr 129.kr 89Nåværende pris er: kr 89.På lager. Best innen 4. april 2025
-
Pinsa Romana Snack – 130 g – Di Marco
kr 59Kun 3 på lager (kan også restbestilles)
Legg i handlekurv -
Pinsa Romana Glutenfri – 250 g – Di Marco
kr 119Kun 3 på lager (kan også restbestilles)
Legg i handlekurv -
Pinsa Romana Classic – 230 g – Di Marco
kr 79Kun 3 på lager (kan også restbestilles)
Legg i handlekurv
Lær mer og bli inspirert:
En dag på landet ved olivenmøllen
Denne søndagen våknet Alessia før alarmen, spent for dagen som lå foran. Endelig en dag der mor og far ikke måtte jobbe og heller kunne bli med til landsbygda. Alle sammen, sammen!
Lørdagspizzaen – Mel, vann og gjær
For min familie har lørdagspizzaen alltid vært en fast rutine. Pappa våknet tidlig og laget deigen, og så fikk den heve hele dagen.
Ragù alla Bolognese – Ekte italiensk kjøttsaus
Ragù alla Bolognese er en ekte italiensk kjøttsaus, som kokes på svak varme i lang tid. Hemmeligheten bak er ferske og gode ingredienser.
Olivenolje og røykpunkt
Røykpunkt er den høyeste temperaturen en olje kan ha før den begynner å brenne. Etter at røykpunktet er nådd begynner oljen å bryte ned, frigjøre giftstoffer og den mister alle næringsstoffene.
Min første opplevelse med pasta
Jeg var ti år, og som alle barn på denne alderen ville jeg vise hva jeg var god for. En søndagsmorgen bestemte jeg meg for at tiden var inne.
Romersk pizza – Ekte Pizza alla Romana
Lag en romersk pizza, akkurat slik som den du spiser på den lokale pizzeriaen. Med en sprø skorpe, også kjent som Pizza alla Romana.
Velger du tørr eller fersk pasta?
Lang, kort, glatt eller ruglete pasta – tørr eller fersk pasta? Hver type passer til sine egne oppskrifter og dine personlige preferanser.
Sesongen for hjemmelaget tomatsaus
Nå i ettertid, kan jeg si at jeg ville gjort hva som helst for å oppleve det igjen, men jeg må også innrømme at jeg hatet hvert øyeblikk av det; de lange og varme sommermånedene.
Pasta alla Norma – En tradisjonell siciliansk sommerrett
Pasta alla Norma er en berømt pastarett med fersk basilikumsaus, som tilsettes stekte aubergineterninger, drysset med finrevet saltet ricotta.