Vi har lang erfaring med å lage pizza i Norge. Det har dog blitt en slags norsk variant, og det er fint det. Men hvordan gjøre pizza til en italiensk gourmetopplevelse er det likevel mange som spør seg.
Må man skaffe seg en pizzaovn og synge italienske ballader? Eller kan vi få det til på en enklere måte?
En pizzadeig skal være luftig, ha fylde og samtidig være mulig å forme til en deilig pizza. Vi nordmenn har elsket pizza lenge, men nå har vi fått øynene og smaksløkene opp for ekte italiensk pizzamel.
Pizzadeig med italienske ingredienser
Det ser utrolig ut når pizzabakeren snurrer deigen rundt og kaster den i lufta som om det var en selvfølge.
Det er noe de øver lenge på.
Pizzadeigen lager de av det italienske pizzamelet, som betegnes fra type 00 (finmalt) opptil type 2 som er grovkornet mel.
Ha tempererte ingredienser og sett av tid
En pizzadeig trenger hvile- og hevetid. Ellers vil man få en klumpete pizzadeig som både er vanskeligere å arbeide med og som ikke blir like luftig. Dersom pizza er en favoritt i helgene, så gjør det til en rutine å lage pizzadeigen dagen før.
Drøm om Italia
I mellomtiden kan man jo gjøre alt klart for å rulle pizzadeigen ut, eller drømme seg bort til det vakre landet ved Middelhavet. Mens pizzadeigen godgjør seg i bollen.
Populære produkter:
-
Pizzamel Tipo 00 Pizza e Focaccia
kr 42På lager
-
Pastasaus Napoletana
kr 33På lager
-
Finhakkede Tomater – Polpa Finissima
kr 54På lager
-
Pastasaus med Basilikum
kr 33På lager
-
Pizzamel Tipo 00 Extra
kr 47På lager
-
Durummel malt 2 ganger – Semola di Grano Duro Rimacinata
kr 58På lager
-
TILBUD!
Tomatpure Rustikk – Passata Rustica
kr 25På lager
-
Økologisk Pizzamel Tipo 0
kr 46På lager
-
Glutenfritt Mel – Senza Glutine
kr 120Tomt på lager
Lær mer og bli inspirert:
Biscotti – kjeks og småkaker
Har du noen gang prøvd å lage kjeks sammen med to små barn? Det er en oppgave som er både krevende og gøy. Kjøkkenet er en plass der barn virkelig for utforske sine kreative sider og de elsker det når man slipper de løs.
Focaccia alla Genovese – Velsmakende og deilig
Focaccia alla Genovese er en typisk rett fra kystregionen Liguria i nordvest-Italia. En deilig, myk og lang bakst som er perfekt med fyll.
Hvordan velge riktig extra virgin olivenolje?
Den extra virgin olivenolje man kjøper er ikke nødvendigvis den man tror man får, og man må vite hvordan man velger riktig for å få et godt produkt.
Hvorfor velge fullkornspasta?
Det anbefales at man spiser rundt 70 til 90 gram fullkorn hver dag. I praksis tilsvarer dette fire skiver grovt brød, to porsjoner fullkornspasta eller to tallerkener havregrøt hver dag.
En dag på landet ved olivenmøllen
Denne søndagen våknet Alessia før alarmen, spent for dagen som lå foran. Endelig en dag der mor og far ikke måtte jobbe og heller kunne bli med til landsbygda. Alle sammen, sammen!
Lørdagspizzaen – Mel, vann og gjær
For min familie har lørdagspizzaen alltid vært en fast rutine. Pappa våknet tidlig og laget deigen, og så fikk den heve hele dagen.
Ragù alla Bolognese – Ekte italiensk kjøttsaus
Ragù alla Bolognese er en ekte italiensk kjøttsaus, som kokes på svak varme i lang tid. Hemmeligheten bak er ferske og gode ingredienser.
Olivenolje og røykpunkt
Røykpunkt er den høyeste temperaturen en olje kan ha før den begynner å brenne. Etter at røykpunktet er nådd begynner oljen å bryte ned, frigjøre giftstoffer og den mister alle næringsstoffene.
Min første opplevelse med pasta
Jeg var ti år, og som alle barn på denne alderen ville jeg vise hva jeg var god for. En søndagsmorgen bestemte jeg meg for at tiden var inne.