Vi har lang erfaring med å lage pizza i Norge. Det har dog blitt en slags norsk variant, og det er fint det. Men hvordan gjøre pizza til en italiensk gourmetopplevelse er det likevel mange som spør seg.

Må man skaffe seg en pizzaovn og synge italienske ballader? Eller kan vi få det til på en enklere måte?

En pizzadeig skal være luftig, ha fylde og samtidig være mulig å forme til en deilig pizza. Vi nordmenn har elsket pizza lenge, men nå har vi fått øynene og smaksløkene opp for ekte italiensk pizzamel.

Pizzadeig med italienske ingredienser

Det ser utrolig ut når pizzabakeren snurrer deigen rundt og kaster den i lufta som om det var en selvfølge.

Det er noe de øver lenge på.

Pizzadeigen lager de av det italienske pizzamelet, som betegnes fra type 00 (finmalt) opptil type 2 som er grovkornet mel.

Ha tempererte ingredienser og sett av tid

En pizzadeig trenger hvile- og hevetid. Ellers vil man få en klumpete pizzadeig som både er vanskeligere å arbeide med og som ikke blir like luftig. Dersom pizza er en favoritt i helgene, så gjør det til en rutine å lage pizzadeigen dagen før.

Drøm om Italia

I mellomtiden kan man jo gjøre alt klart for å rulle pizzadeigen ut, eller drømme seg bort til det vakre landet ved Middelhavet. Mens pizzadeigen godgjør seg i bollen.

Populære produkter:

Lær mer og bli inspirert:

Rodolfi Mansueto – Når kvalitet og lidenskap går i arv

Rodolfi Mansueto – Når kvalitet og lidenskap går i arv

Siden 1896 har Rodolfi-familien videreført sin kjærlighet til tomatforedling i arv fra generasjon til generasjon. Rodolfi var de første som brakte tomatpuré på tube til italienerne og blant de første selskapene som opererte i den økologiske sektoren. De er blant de eldste tomatforedlingsbedriftene, men føler seg slett ikke gamle for det!

les mer
En mor og surdeigsstarteren hennes

En mor og surdeigsstarteren hennes

Jeg har alltid hatt lyst til å lage mine egne brød, men har alltid tenkt at det var utenfor min evne. Ferskt brød, rett fra ovnen, med en deilig sprø skorpe og mykt på innsiden, noe jeg alltid har forestilt meg er en jobb for en anerkjent kokk og aldri trodd jeg ville få til.

les mer
Biscotti – kjeks og småkaker

Biscotti – kjeks og småkaker

Har du noen gang prøvd å lage kjeks sammen med to små barn? Det er en oppgave som er både krevende og gøy. Kjøkkenet er en plass der barn virkelig for utforske sine kreative sider og de elsker det når man slipper de løs.

les mer