Vi har lang erfaring med å lage pizza i Norge. Det har dog blitt en slags norsk variant, og det er fint det. Men hvordan gjøre pizza til en italiensk gourmetopplevelse er det likevel mange som spør seg.

Må man skaffe seg en pizzaovn og synge italienske ballader? Eller kan vi få det til på en enklere måte?

En pizzadeig skal være luftig, ha fylde og samtidig være mulig å forme til en deilig pizza. Vi nordmenn har elsket pizza lenge, men nå har vi fått øynene og smaksløkene opp for ekte italiensk pizzamel.

Pizzadeig med italienske ingredienser

Det ser utrolig ut når pizzabakeren snurrer deigen rundt og kaster den i lufta som om det var en selvfølge.

Det er noe de øver lenge på.

Pizzadeigen lager de av det italienske pizzamelet, som betegnes fra type 00 (finmalt) opptil type 2 som er grovkornet mel.

Ha tempererte ingredienser og sett av tid

En pizzadeig trenger hvile- og hevetid. Ellers vil man få en klumpete pizzadeig som både er vanskeligere å arbeide med og som ikke blir like luftig. Dersom pizza er en favoritt i helgene, så gjør det til en rutine å lage pizzadeigen dagen før.

Drøm om Italia

I mellomtiden kan man jo gjøre alt klart for å rulle pizzadeigen ut, eller drømme seg bort til det vakre landet ved Middelhavet. Mens pizzadeigen godgjør seg i bollen.

Smakfullt møte i hver bit

En god pizza skal ha en balansert smak og tekstur i hver bit. For å oppnå dette, er det viktig å sørge for at hver ingrediens du bruker er av høy kvalitet og smaker godt alene og sammen med de andre ingrediensene.

Hvis du bruker kjøtt, bør det være av høy kvalitet, og hvis du bruker grønnsaker, bør de være ferske og smakfulle.

I tillegg bør du ikke overbelaste pizzaen med for mange ingredienser. For mange ingredienser kan gjøre det vanskelig å få en balansert smak i hver bit.

Velg heller noen få ingredienser som komplementerer hverandre godt og lar dem skinne.

Fra tomatsaus til gourmettopping

Tomatsausen er en viktig del av pizzaopplevelsen, og det er viktig å ikke undervurdere dens betydning. Hvis du vil lage en gourmet-pizza, bør du lage sausen fra bunnen av med ferske tomater, aromatiske urter og krydder.

Når det gjelder toppings, kan du tenke utenfor boksen og prøve nye og spennende kombinasjoner. Prøv å legge til ingredienser som ikke er vanlige på pizza, for eksempel røkt laks eller trøffelolje. Gourmet-pizza er en mulighet til å eksperimentere og prøve nye smaker.

Hemmeligheten bak en sprø skorpe

En god pizza trenger en sprø skorpe, og hemmeligheten bak dette er å bruke høy varme og en pizzastein. Pizzasteinen lar pizzaen bli jevnt og raskt stekt, som gir en sprø skorpe og en myk og smakfull kjerne.

Hvis du ikke har en pizzastein, kan du bruke en bakeplate som du steker pizzaen på. Sørg for å varme opp bakeplaten før du legger pizzaen på slik at den blir jevnt stekt fra bunnen.

Kombinasjoner som overrasker smaksløkene

En gourmet-pizza handler om å utforske nye og spennende smaker. Prøv kombinasjoner som overrasker smaksløkene dine og som du kanskje ikke ville ha tenkt på før. Prøv for eksempel en kombinasjon av fiken, prosciutto og geitost eller en pizza med pesto, cherrytomater og mozzarella.

En annen måte å eksperimentere med smaker på, er å tilsette en saus eller krydderblanding på toppen av pizzaen. Prøv å tilsette en smaksrik aioli eller en sriracha-blanding for å gi pizzaen en ekstra dimensjon av smak.

Nyt en gourmetopplevelse hjemme med disse tipsene

Med disse tipsene kan du enkelt gjøre pizzaen din til en gourmetopplevelse hjemme. Husk å velge ingredienser av høy kvalitet og eksperimentere med smaker og toppings. Ikke vær redd for å tenke utenfor boksen og prøve nye kombinasjoner.

Husk også å varme opp pizzasteinen eller bakeplaten før du legger pizzaen på, slik at skorpen blir sprø og smakfull. Med disse tipsene kan du enkelt lage en gourmet-pizza som vil imponere dine gjester eller gi deg en fantastisk smaksopplevelse hjemme.

Pizza trenger ikke å være en enkel og hverdagslig rett. Med noen enkle triks og tips kan du enkelt gjøre pizzaen til en gourmetopplevelse som vil imponere og overraske.

Prøv å eksperimentere med nye smaker og toppings, og husk å velge ingredienser av høy kvalitet. Med disse tipsene vil du kunne nyte en smakfull og gourmet pizzaopplevelse hjemme.

Populære produkter:

Lær mer og bli inspirert:

Rodolfi Mansueto – Når kvalitet og lidenskap går i arv

Rodolfi Mansueto – Når kvalitet og lidenskap går i arv

Siden 1896 har Rodolfi-familien videreført sin kjærlighet til tomatforedling i arv fra generasjon til generasjon. Rodolfi var de første som brakte tomatpuré på tube til italienerne og blant de første selskapene som opererte i den økologiske sektoren. De er blant de eldste tomatforedlingsbedriftene, men føler seg slett ikke gamle for det!

les mer
En mor og surdeigsstarteren hennes

En mor og surdeigsstarteren hennes

Jeg har alltid hatt lyst til å lage mine egne brød, men har alltid tenkt at det var utenfor min evne. Ferskt brød, rett fra ovnen, med en deilig sprø skorpe og mykt på innsiden, noe jeg alltid har forestilt meg er en jobb for en anerkjent kokk og aldri trodd jeg ville få til.

les mer