Azienda Rodolfi
Siden 1896 har familiegården Azienda Rodolfi produsert over 250 000 tonn ferske tomater fra sine tre produksjonslokaler i Ozzano Taro, Fontanini og Castelguelfo, og tilbyr en stor mengde produkter av høy kvalitet på det internasjonale markedet. Hakkede tomater, passerte tomater, tomatkonsentrat, sauser og pesto er de viktigste produktene som dag etter dag er å finne på kjøkken verden over i mer enn 60 land, og som kommer direkte fra jorden. Alt dette er et resultat av et ekstremt kontrollert og økologisk jordbruk.
100% italienske tomater
Jord, sol, vann og tid: disse er det eneste kultiveringsverktøyene som brukes på Rodolfi-tomatene. Det trengs ingenting annet for å få en naturlig tomat av høy kvalitet som er 100% italiensk. Azienda Rodolfi er et genuint, sertifisert og ansvarlig selskap, der deres produkter kommer ifra nærliggende gårder.
Rodolfi-merkets produkter lages av de beste tomatene: Disse bearbeides
innen 24 timer etter innhøsting. Tomater blir bearbeidet i flere faser som skjer i samsvar med både helse-og etiske regler, noe som blir bevist av de mange sertifiseringene som utstedes.
Azienda Rodolfis hovedprodukter
- Ortolina. Kanskje den mest kjente rekken av konsentrerte sauser på det nasjonale og internasjonale markedet.
Denne populære linjen inneholder både klassiske tomater samt mer rustikke tomater med større biter i, og andre konsentrater og preparater til sauser.
For å lage en tomatpuré bruker man 6 kg ferske tomater til 1 kg dobbelt konsentrat.
Slik skapes et produkt som er rik på smak, men også på helsefordeler; på grunn av den høye konsentrasjonen av tomat i selve produktet, er dette produktet en utmerket kilde til lykopen, en kraftig antioksidant fra karotenoidfamilien.
- Ardita. Fint fruktkjøtt på boks siden 1911, og en favoritt hos flere kjente restauranter på grunn av sin kraftige konsistens, som gir både tykkelse og smak til all matlaging.
Tomatene som er ment til å bli fruktkjøtt, høstes og bearbeides i løpet av noen timer for å holde smaken og autentisiteten intakt.
Fruktkjøttet får man gjennom å slå sammen fruktkjøttet fra tomatene med juicen, hakket i ulike størrelser med tanke på bruksområde: mindre biter til pizza og større biter til sauser og pasta.
- Marca Alpino. En linje med finhakkede tomater uten frø som er perfekte til pizzasaus, men også til ulike pastaoppskrifter.
Alt blir laget med kjærlighet til jorden og den riktige måten å bearbeide den på, og alt det som tomatplanter trenger fra nærmiljøet: vann og sol.
Innhøstingen skjer først når tomatene er klare for å høstes, uten å gjøre en inngripen i den naturlige modningsprosessen.
Hver side av Rodolfi Mansueto sin produksjonsprosess blir gjort personlig og lokalt, og bedriften lykkes i å ha en kort og sporbar forsyningskjede i hver fase av produksjonen.
Lær mer og bli inspirert:
Hjemmelaget tomatsaus – hvordan velge riktige tomater
Når man skal konservere tomater er det viktig å velge riktig type. Hver tomat har forskjellig smak som gjør at det ferdige produktet vil variere. Det finnes flere forskjellige tomater som passer til konservering, alle med hver sine trekk. Å velge den rette tomaten er et spørsmål om smak og tilgjengelighet.
En mor og surdeigsstarteren hennes
Jeg har alltid hatt lyst til å lage mine egne brød, men har alltid tenkt at det var utenfor min evne. Ferskt brød, rett fra ovnen, med en deilig sprø skorpe og mykt på innsiden, noe jeg alltid har forestilt meg er en jobb for en anerkjent kokk og aldri trodd jeg ville få til.
Lang eller kort pasta – en form til enhver oppskrift
Pasta kan man finne i nesten alle oppskriftene innenfor italiensk matlaging. Hver type er forskjellige, og hver region i Italia, til og med hver by, har sine egne unike pastaretter. Hver oppskrift er laget med tradisjonelle ingredienser, og sammen med riktig pastatype blir dette et nydelig samspill av elementer.
Biscotti – kjeks og småkaker
Har du noen gang prøvd å lage kjeks sammen med to små barn? Det er en oppgave som er både krevende og gøy. Kjøkkenet er en plass der barn virkelig for utforske sine kreative sider og de elsker det når man slipper de løs.
Focaccia alla Genovese – Velsmakende og deilig
Focaccia alla Genovese er en typisk rett fra kystregionen Liguria i nordvest-Italia. En deilig, myk og lang bakst som er perfekt med fyll.
Hvordan velge riktig extra virgin olivenolje?
Den extra virgin olivenolje man kjøper er ikke nødvendigvis den man tror man får, og man må vite hvordan man velger riktig for å få et godt produkt.
Hvorfor velge fullkornspasta?
Det anbefales at man spiser rundt 70 til 90 gram fullkorn hver dag. I praksis tilsvarer dette fire skiver grovt brød, to porsjoner fullkornspasta eller to tallerkener havregrøt hver dag.
Hvordan gjøre pizza til en gourmetopplevelse?
Vi nordmenn har elsket pizza lenge, men nå har vi fått øynene og smaksløkene opp for ekte italiensk pizzamel.
En dag på landet ved olivenmøllen
Denne søndagen våknet Alessia før alarmen, spent for dagen som lå foran. Endelig en dag der mor og far ikke måtte jobbe og heller kunne bli med til landsbygda. Alle sammen, sammen!