Azienda Rodolfi
Siden 1896 har familiegården Azienda Rodolfi produsert over 250 000 tonn ferske tomater fra sine tre produksjonslokaler i Ozzano Taro, Fontanini og Castelguelfo, og tilbyr en stor mengde produkter av høy kvalitet på det internasjonale markedet. Hakkede tomater, passerte tomater, tomatkonsentrat, sauser og pesto er de viktigste produktene som dag etter dag er å finne på kjøkken verden over i mer enn 60 land, og som kommer direkte fra jorden. Alt dette er et resultat av et ekstremt kontrollert og økologisk jordbruk.
100% italienske tomater
Jord, sol, vann og tid: disse er det eneste kultiveringsverktøyene som brukes på Rodolfi-tomatene. Det trengs ingenting annet for å få en naturlig tomat av høy kvalitet som er 100% italiensk. Azienda Rodolfi er et genuint, sertifisert og ansvarlig selskap, der deres produkter kommer ifra nærliggende gårder.
Rodolfi-merkets produkter lages av de beste tomatene: Disse bearbeides
innen 24 timer etter innhøsting. Tomater blir bearbeidet i flere faser som skjer i samsvar med både helse-og etiske regler, noe som blir bevist av de mange sertifiseringene som utstedes.
Azienda Rodolfis hovedprodukter
- Ortolina. Kanskje den mest kjente rekken av konsentrerte sauser på det nasjonale og internasjonale markedet.
Denne populære linjen inneholder både klassiske tomater samt mer rustikke tomater med større biter i, og andre konsentrater og preparater til sauser.
For å lage en tomatpuré bruker man 6 kg ferske tomater til 1 kg dobbelt konsentrat.
Slik skapes et produkt som er rik på smak, men også på helsefordeler; på grunn av den høye konsentrasjonen av tomat i selve produktet, er dette produktet en utmerket kilde til lykopen, en kraftig antioksidant fra karotenoidfamilien.
- Ardita. Fint fruktkjøtt på boks siden 1911, og en favoritt hos flere kjente restauranter på grunn av sin kraftige konsistens, som gir både tykkelse og smak til all matlaging.
Tomatene som er ment til å bli fruktkjøtt, høstes og bearbeides i løpet av noen timer for å holde smaken og autentisiteten intakt.
Fruktkjøttet får man gjennom å slå sammen fruktkjøttet fra tomatene med juicen, hakket i ulike størrelser med tanke på bruksområde: mindre biter til pizza og større biter til sauser og pasta.
- Marca Alpino. En linje med finhakkede tomater uten frø som er perfekte til pizzasaus, men også til ulike pastaoppskrifter.
Alt blir laget med kjærlighet til jorden og den riktige måten å bearbeide den på, og alt det som tomatplanter trenger fra nærmiljøet: vann og sol.
Innhøstingen skjer først når tomatene er klare for å høstes, uten å gjøre en inngripen i den naturlige modningsprosessen.
Hver side av Rodolfi Mansueto sin produksjonsprosess blir gjort personlig og lokalt, og bedriften lykkes i å ha en kort og sporbar forsyningskjede i hver fase av produksjonen.
Lær mer og bli inspirert:
Lørdagspizzaen – Mel, vann og gjær
For min familie har lørdagspizzaen alltid vært en fast rutine. Pappa våknet tidlig og laget deigen, og så fikk den heve hele dagen.
Ragù alla Bolognese – Ekte italiensk kjøttsaus
Ragù alla Bolognese er en ekte italiensk kjøttsaus, som kokes på svak varme i lang tid. Hemmeligheten bak er ferske og gode ingredienser.
Olivenolje og røykpunkt
Røykpunkt er den høyeste temperaturen en olje kan ha før den begynner å brenne. Etter at røykpunktet er nådd begynner oljen å bryte ned, frigjøre giftstoffer og den mister alle næringsstoffene.
Min første opplevelse med pasta
Jeg var ti år, og som alle barn på denne alderen ville jeg vise hva jeg var god for. En søndagsmorgen bestemte jeg meg for at tiden var inne.
Romersk pizza – Ekte Pizza alla Romana
Lag en romersk pizza, akkurat slik som den du spiser på den lokale pizzeriaen. Med en sprø skorpe, også kjent som Pizza alla Romana.
Velger du tørr eller fersk pasta?
Lang, kort, glatt eller ruglete pasta – tørr eller fersk pasta? Hver type passer til sine egne oppskrifter og dine personlige preferanser.
Sesongen for hjemmelaget tomatsaus
Nå i ettertid, kan jeg si at jeg ville gjort hva som helst for å oppleve det igjen, men jeg må også innrømme at jeg hatet hvert øyeblikk av det; de lange og varme sommermånedene.
Pasta alla Norma – En tradisjonell siciliansk sommerrett
Pasta alla Norma er en berømt pastarett med fersk basilikumsaus, som tilsettes stekte aubergineterninger, drysset med finrevet saltet ricotta.
Mel – En grunnleggende ingrediens full av mysterier
Mel finnes i utallige oppskrifter, fra pasta til brød og pizza, men egenskapene til melet kan variere ut fra kvaliteten og bruksområdet.