Italienske matvarer av høy kvalitet

Hei, og velkommen til Italiafavoritter – nettbutikken som gir deg italienske matvarer av høy kvalitet, direkte importert fra våre samarbeidspartnere i Italia.

Italiafavoritter er et resultat av mange års fascinasjon av historien, maten, kulturen og menneskene i støvel-landet. Jeg heter Jan Terje Melandsø, og er primus motor og mannen bak nettbutikken. Etter å jobbet mange år med programmering, systemutvikling og nettbutikker, lengtet jeg etter å lære noe nytt. Interessen for den italienske kulturen og historien, utviklet seg derfor til bloggen Solo Italia.

Forståelsen for Italia økte, og spesielt interessen for forskjellene og likhetene med vårt eget langstrakte land. Forskjellene mellom nord og sør, både når det gjelder klimaet og folket, men også livet ved sjøen og i fjellene, som gjenspeiles både i livsstilen og matkulturen.

Da tiden ble inne for å utvikle Solo Italia til noe mer, havnet alt fra å drive språkkurs, til å arrangere reiser på blokka. Det er ingen tvil om at vi nordmenn elsker italiensk mat, og valget falt derfor på å importere råvarer og produkter av høyeste kvalitet, slik at du og jeg kan spise like god italiensk mat her hjemme som når vi er ute og reiser.

Jan Terje Melandsø - Italiafavoritter - Italienske matvarer av høy kvalitet
Jan Terje Melandsø — Italiafavoritter

Italienske matvarer og italiensk matkultur

Den spennende nettbutikkreisen var i gang, og et nettverk av kontakter innen reiseliv og småskala-produsenter i Umbria, førte til flere gode samarbeid. Under fanen “Delikatesser fra gården” øverst i menyen, finner du produkter fra gården til familien Bittarelli ved Trasimenosjøen i Umbria. Denne bondefamilien forsyner nettbutikken med blant annet deilig håndlaget økologisk pasta, sauser og syltetøy.

Den smakfulle italienske maten passer i alle sammenhenger, både til hverdag og fest. Reiser du til Italia, kan du ikke unngå å legge merke til den ektefølte kjærligheten dette folket har til sin matkultur. Mitt ønske er å videreføre denne entusiasmen og gjøre disse fantastiske produktene lett tilgjengelige her hjemme i Norge.

Jeg forsøker å videreformidle den italienske tanken om at “mat er religion”, og at alle områdene har sine spesialiteter. Nettbutikken skal derfor inneholde noe for enhver smak, både den kjente kjære pastaen man kan kose seg med midt i uken, og lørdagspizzaen laget med litt ekstra god tid og kjærlighet.

Italiafavoritter er også stolt samarbeidspartner med Nitor. Arbeidsmarkedsbedriften Nitor gir “jobb med mening” til mennesker som har havnet utenfor arbeidslivet av forskjellige grunner.

Lageret vårt ligger hos Nitor på Lørenskog, og arbeidstakerne hjelper oss også med ekspedisjon og logistikk. Dette genererer varierte arbeidsoppgaver, som igjen gir kompetanse, utvikling og motivasjon til glede og nytte, for både dem selv, Nitor og oss.

Ta gjerne kontakt om du savner noe i nettbutikken med italienske matvarer, har spørsmål eller bare ønsker å dele din fascinasjon for landet, maten og kulturen med meg og andre likeverdige Italia-entusiaster:

kundeservice@italiafavoritter.no

Av og til hender det at matvarer nærmer seg “best-innen”-dato. Da vil vi sette ned prisen noe tid i forveien. Ingen liker å kaste mat, og vi er veldig takknemlig dersom du hjelper oss med å redusere matsvinn. Sjekk ut tilbudskroken vår:

Varer på tilbud


Benvenuto e Buon appetito!

Jan Terje Melandsø
Daglig leder hos Italiafavoritter
og Italia-entusiast

Patricia Bittarelli og moren hennes på festivalen PanOlio i Panicale Umbria
Jan Terje Melandsø i chili-åkeren i Sarteano Toscana
Jan Terje Melandsø i olivenlunden i Umbria