Focacia alla Genovese. Til frokost, som en sandwich, som mellommåltid eller som tilbehør istedenfor brød, denne oppskriften er utrolig allsidig og alltid smakfull.

Selv om hevetiden er lang, er den utrolig enkel å lage, og det er absolutt verdt det til slutt. Du får en fantastisk deilig og fersk focaccia.

En av de karakteristiske tingene med denne focacciaen er at den får en så god oljete og salt overflate som blir til under hevetiden.

Porsjoner: 4

Focaccia alla Genovese

Focaccia alla Genovese – Velsmakende og deilig

En typisk rett fra kystregionen Liguria:

Focaccia genovese er en typisk rett fra kystregionen Liguria i nordvest-Italia, og er en deilig myk og lang pizza som er perfekt med fyll eller som en god erstatning for brød. Focaccia genovese, eller “Fugassa” som det kalles i Ligura, er en langsom herlighet som kan bli hele 2 cm tykk, og den er virkelig noe som må prøves.

La oss gå gjennom tilbredningen sammen:

Forberedelse 30 minutter
Tilberedning 15 minutter
Additional Time 6 timer
Totaltid 6 timer 45 minutter

Ingredienser

  • Det viktigste med denne oppskriften er tålmodighet. Den lange hevetiden gir den en fantastisk mykhet, og hvis du ønsker å spise den til middag må du forberede den tidlig. Bland alt sammen på morgenen og sette den i ovnen på kvelden slik at den blir klar til det skal spises.
  • Et stekebrett på 30x40 cm
  • 600 gram mel av typen 00
  • 400 ml lunket vann
  • 10 gram tørrgjær
  • 30 ml extra virgin olivenolje
  • 20 gram salt
  • 2 teskjer sukker

Fremgangsmåte

Tilberedningen er enkel selv om den er lang. Med tid og tålmodighet får du et fantastisk resultat:

  1. Start med å blande alle ingrediensene bortsett fra saltet i en stor bolle.
  2. Bland dette godt sammen til du får en deig som er litt seig.
  3. Smør inn stekebrettet med olivenolje.
  4. Hell deigen over i brettet uten å presse den ned.
  5. Ha over litt olivenolje på deigen, dette er for at det ikke skal bli skorpe på foccaciaen så den vil bli myk og god.
  6. La deigen hvile på et lunt sted i 4 timer.
  7. Etter 4 timer, press ned deigen så den dekker hele brettet.
  8. La den hvile i 2 timer.
  9. Etter at den har hevet for andre gang bruker du fingrene dine og presser hull over hele deigen.
  10. Lag en blanding av vann og olivenolje i like deler og fordel utover deigen.
  11. Dryss over grovt salt.
  12. Sett den inn i ovnen som er forhåndsvarmet til 222 grader.
  13. Stek i ca 15-20 minutter.

Oppsummering

Når du har tatt den ut av ovnen lar du den stå og avkjøle seg litt før du spiser den med en gang, eller oppbevarer den noen dager til å nytes senere.

Mer inspirasjon?

Sjekk ut hva vi gjør på Instagram

Hvordan gikk det med focacciaen din?

Del gjerne med oss, og bruk #italiafavoritter 🙂

Populære produkter:

Lær mer og bli inspirert:

Rodolfi Mansueto – Når kvalitet og lidenskap går i arv

Rodolfi Mansueto – Når kvalitet og lidenskap går i arv

Siden 1896 har Rodolfi-familien videreført sin kjærlighet til tomatforedling i arv fra generasjon til generasjon. Rodolfi var de første som brakte tomatpuré på tube til italienerne og blant de første selskapene som opererte i den økologiske sektoren. De er blant de eldste tomatforedlingsbedriftene, men føler seg slett ikke gamle for det!

les mer
En mor og surdeigsstarteren hennes

En mor og surdeigsstarteren hennes

Jeg har alltid hatt lyst til å lage mine egne brød, men har alltid tenkt at det var utenfor min evne. Ferskt brød, rett fra ovnen, med en deilig sprø skorpe og mykt på innsiden, noe jeg alltid har forestilt meg er en jobb for en anerkjent kokk og aldri trodd jeg ville få til.

les mer
Biscotti – kjeks og småkaker

Biscotti – kjeks og småkaker

Har du noen gang prøvd å lage kjeks sammen med to små barn? Det er en oppgave som er både krevende og gøy. Kjøkkenet er en plass der barn virkelig for utforske sine kreative sider og de elsker det når man slipper de løs.

les mer
Skip to Recipe