Hovedingrediensene i denne retten, med enkle ingredienser og umiskjennelig smak, er tomater og auberginer. For ikke å glemme den saltede ricottaen, med en sterk smak som gir retten den tradisjonelle smaken.

Stegene for å lage en god pasta alla Norma er få og enkle, og resultatet blir garantert bra!
Pasta alla Norma kommer fra Catania, den nest største byen på øyen Sicilia, og navnet stammer fra verket med samme navn av Vincenzo Bellini.

Hemmeligheten til denne retten ligger, i tillegg til kvaliteten på ingrediensene, i det faktum at auberginene ikke blir kokt i sausen.

I stedet stekes de, ligger en liten stund på papir som trekker til seg overflødig væske, før de blir de lagt på toppen av den allerede krydrede pastaen, like før den saltede ricottaen blir tilsatt. På denne måten forblir de sprø og velsmakende.

Pasta alla Norma - En tradisjonell siciliansk sommerrett

Pasta alla Norma

En tradisjonell siciliansk sommerrett:
Pasta alla Norma er en berømt pastarett med fersk basilikumsaus, som tilsettes stekte aubergineterninger, drysset med en finrevet saltet ricotta.
Denne pastaretten er enkel å lage, men man må være forsiktig i valg av ingredienser. Rettens suksess vil avhenge av kvaliteten på disse.
Forberedelse 30 minutter
Tilberedning 40 minutter
Totaltid 1 time 10 minutter
Rett Hovedrett
Kjøkken Italiensk
Porsjoner 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 stk auberginer
  • 8 stk tomater
  • 320 gram pasta
  • hvitløk
  • olje
  • basilikum
  • saltet ricotta etter smak
  • salt
  • pepper
  • olje til steking

Fremgangsmåte
 

  • For å tilberede pasta alla Norma, er det første du gjør å tilberede sausen. Ta tomatene, skrell dem, fjern frøene og skjær dem i firkanter.
  • Gjør klar en panne med en spiseskje olje og et fedd hvitløk og la det brune.
  • Tilsett tomatene og kok på svak varme i ca 20 minutter, tilsett basilikum, salt og pepper etter smak. Du kan justere surheten ved å tilsette en halv teskje sukker, men avhengig av tomatene du har valgt, er det kanskje ikke nødvendig. Smak og tilpass.
  • Når tomatene er myke, kan du ta dem fra varmen og kjør dem gjennom en blender. Med det får du en jevn og fin puré.
  • Varm opp tomatpuréen og fortsett å behandle den på svak varme til den tørker.
  • Skjær auberginen i mellomstore firkanter.
  • Stek auberginene i rikelig med olje til de er gyldne.
  • Tøm overflødig olje og la auberginen hvile på papir som trekker til seg overflødig væske.
  • Tilbered en kjele med rikelig saltet vann og kok opp.
  • Ha i pastaen, helst kort pasta og kok i henhold til instruksjonene på pakken.
  • Kok pastaen til den er al dente og smak til med tomatsausen.
  • Server og tilsett stekte auberginer.
  • Avslutt med revet saltet ricotta på toppen.

Oppsummering

Enkelt, ikke sant? Med denne oppskriften vil det være enkelt å oppleve smaken til en av de beste bevarte tradisjonene i italiensk kultur.
Stikkord pasta, sicilia, sommer

Tradisjonelt er dette en sommerrett i Italia når auberginene er i full blomstring. Pasta alla Normas offisielle nasjonaldag er 23. September!