Hovedingrediensene i denne retten, med enkle ingredienser og umiskjennelig smak, er tomater og auberginer. For ikke å glemme den saltede ricottaen, med en sterk smak som gir retten den tradisjonelle smaken.

Stegene for å lage en god pasta alla Norma er få og enkle, og resultatet blir garantert bra!
Pasta alla Norma kommer fra Catania, den nest største byen på øyen Sicilia, og navnet stammer fra verket med samme navn av Vincenzo Bellini.

Hemmeligheten til denne retten ligger, i tillegg til kvaliteten på ingrediensene, i det faktum at auberginene ikke blir kokt i sausen.

I stedet stekes de, ligger en liten stund på papir som trekker til seg overflødig væske, før de blir de lagt på toppen av den allerede krydrede pastaen, like før den saltede ricottaen blir tilsatt. På denne måten forblir de sprø og velsmakende.

Porsjoner: 4

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma - En tradisjonell siciliansk sommerrett

En tradisjonell siciliansk sommerrett:

Pasta alla Norma er en berømt pastarett med fersk basilikumsaus, som tilsettes stekte aubergineterninger, drysset med en finrevet saltet ricotta.

Denne pastaretten er enkel å lage, men man må være forsiktig i valg av ingredienser. Rettens suksess vil avhenge av kvaliteten på disse.

Forberedelse 30 minutter
Tilberedning 40 minutter
Totaltid 1 time 10 minutter

Ingredienser

 • 2 stk auberginer
 • 8 stk tomater
 • 320 gram pasta
 • hvitløk
 • olje
 • basilikum
 • saltet ricotta etter smak
 • salt
 • pepper
 • olje til steking

Fremgangsmåte

 1. For å tilberede pasta alla Norma, er det første du gjør å tilberede sausen. Ta tomatene, skrell dem, fjern frøene og skjær dem i firkanter.
 2. Gjør klar en panne med en spiseskje olje og et fedd hvitløk og la det brune.
 3. Tilsett tomatene og kok på svak varme i ca 20 minutter, tilsett basilikum, salt og pepper etter smak. Du kan justere surheten ved å tilsette en halv teskje sukker, men avhengig av tomatene du har valgt, er det kanskje ikke nødvendig. Smak og tilpass.
 4. Når tomatene er myke, kan du ta dem fra varmen og kjør dem gjennom en blender. Med det får du en jevn og fin puré.
 5. Varm opp tomatpuréen og fortsett å behandle den på svak varme til den tørker.
 6. Skjær auberginen i mellomstore firkanter.
 7. Stek auberginene i rikelig med olje til de er gyldne.
 8. Tøm overflødig olje og la auberginen hvile på papir som trekker til seg overflødig væske.
 9. Tilbered en kjele med rikelig saltet vann og kok opp.
 10. Ha i pastaen, helst kort pasta og kok i henhold til instruksjonene på pakken.
 11. Kok pastaen til den er al dente og smak til med tomatsausen.
 12. Server og tilsett stekte auberginer.
 13. Avslutt med revet saltet ricotta på toppen.

Oppsummering

Enkelt, ikke sant? Med denne oppskriften vil det være enkelt å oppleve smaken til en av de beste bevarte tradisjonene i italiensk kultur.

Mer inspirasjon?

Sjekk ut hva vi gjør på Instagram

Tradisjonelt er dette en sommerrett i Italia når auberginene er i full blomstring. Pasta alla Normas offisielle nasjonaldag er 23. September!

Opplev smaken av Sicilia på ditt eget kjøkken

Pasta alla Norma er en enkel og deilig rett som er perfekt for varme sommerdager. Denne retten er ikke bare deilig, men den er også enkel å lage og krever minimalt med ingredienser.

Pasta alla Norma kan serveres som en hovedrett eller som en siderett sammen med grillmat.

Historien bak denne tradisjonelle sommerretten

Pasta alla Norma er en gammel siciliansk rett som har blitt laget i generasjoner. Denne retten er oppkalt etter den kjente sicilianske tragedien “Norma” av Vincenzo Bellini, og det er sagt at retten ble oppfunnet for å feire premieren på stykket i 1831.

En annen historie som knytter pasta alla Norma til siciliansk kultur, sier at retten ble oppfunnet av den berømte sicilianske kokken Nino Martoglio på begynnelsen av 1900-tallet. Han skal ha oppkalt retten etter Norma, som er navnet på en liten landsby på vulkanen Etna i Sicilia.

Nyt en smakfull sommerrett inspirert av Sicilia

Pasta alla Norma er en smakfull og enkel rett som er inspirert av siciliansk matkultur. Denne retten er perfekt for sommermånedene når auberginer er på sitt beste.

Retten er også en god kilde til fiber og næringsstoffer som vitamin C og kalium.

Server pasta alla Norma med en lett salat og et glass siciliansk rødvin for å ta opplevelsen til neste nivå. Denne enkle, men deilige retten vil garantert gi deg en smak av Sicilia på ditt eget kjøkken.

Hvorfor ikke prøve noe nytt på kjøkkenet og la pasta alla Norma være ditt neste kulinariske eventyr? Denne retten er enkel å lage, men likevel full av smak og kultur.

Opplev den autentiske smaken av Sicilia hjemme på ditt eget kjøkken!

Populære produkter:

Lær mer og bli inspirert:

Rodolfi Mansueto – Når kvalitet og lidenskap går i arv

Rodolfi Mansueto – Når kvalitet og lidenskap går i arv

Siden 1896 har Rodolfi-familien videreført sin kjærlighet til tomatforedling i arv fra generasjon til generasjon. Rodolfi var de første som brakte tomatpuré på tube til italienerne og blant de første selskapene som opererte i den økologiske sektoren. De er blant de eldste tomatforedlingsbedriftene, men føler seg slett ikke gamle for det!

les mer
En mor og surdeigsstarteren hennes

En mor og surdeigsstarteren hennes

Jeg har alltid hatt lyst til å lage mine egne brød, men har alltid tenkt at det var utenfor min evne. Ferskt brød, rett fra ovnen, med en deilig sprø skorpe og mykt på innsiden, noe jeg alltid har forestilt meg er en jobb for en anerkjent kokk og aldri trodd jeg ville få til.

les mer
Skip to Recipe