Hovedingrediensene i denne retten, med enkle ingredienser og umiskjennelig smak, er tomater og auberginer. For ikke å glemme den saltede ricottaen, med en sterk smak som gir retten den tradisjonelle smaken.
Stegene for å lage en god pasta alla Norma er få og enkle, og resultatet blir garantert bra!
Pasta alla Norma kommer fra Catania, den nest største byen på øyen Sicilia, og navnet stammer fra verket med samme navn av Vincenzo Bellini.
Hemmeligheten til denne retten ligger, i tillegg til kvaliteten på ingrediensene, i det faktum at auberginene ikke blir kokt i sausen.
I stedet stekes de, ligger en liten stund på papir som trekker til seg overflødig væske, før de blir de lagt på toppen av den allerede krydrede pastaen, like før den saltede ricottaen blir tilsatt. På denne måten forblir de sprø og velsmakende.
Pasta alla Norma

En tradisjonell siciliansk sommerrett:
Pasta alla Norma er en berømt pastarett med fersk basilikumsaus, som tilsettes stekte aubergineterninger, drysset med en finrevet saltet ricotta.
Denne pastaretten er enkel å lage, men man må være forsiktig i valg av ingredienser. Rettens suksess vil avhenge av kvaliteten på disse.
Ingredienser
- 2 stk auberginer
- 8 stk tomater
- 320 gram pasta
- hvitløk
- olje
- basilikum
- saltet ricotta etter smak
- salt
- pepper
- olje til steking
Fremgangsmåte
- For å tilberede pasta alla Norma, er det første du gjør å tilberede sausen. Ta tomatene, skrell dem, fjern frøene og skjær dem i firkanter.
- Gjør klar en panne med en spiseskje olje og et fedd hvitløk og la det brune.
- Tilsett tomatene og kok på svak varme i ca 20 minutter, tilsett basilikum, salt og pepper etter smak. Du kan justere surheten ved å tilsette en halv teskje sukker, men avhengig av tomatene du har valgt, er det kanskje ikke nødvendig. Smak og tilpass.
- Når tomatene er myke, kan du ta dem fra varmen og kjør dem gjennom en blender. Med det får du en jevn og fin puré.
- Varm opp tomatpuréen og fortsett å behandle den på svak varme til den tørker.
- Skjær auberginen i mellomstore firkanter.
- Stek auberginene i rikelig med olje til de er gyldne.
- Tøm overflødig olje og la auberginen hvile på papir som trekker til seg overflødig væske.
- Tilbered en kjele med rikelig saltet vann og kok opp.
- Ha i pastaen, helst kort pasta og kok i henhold til instruksjonene på pakken.
- Kok pastaen til den er al dente og smak til med tomatsausen.
- Server og tilsett stekte auberginer.
- Avslutt med revet saltet ricotta på toppen.
Oppsummering
Enkelt, ikke sant? Med denne oppskriften vil det være enkelt å oppleve smaken til en av de beste bevarte tradisjonene i italiensk kultur.
Tradisjonelt er dette en sommerrett i Italia når auberginene er i full blomstring. Pasta alla Normas offisielle nasjonaldag er 23. September!
Populære produkter:
-
Pastasaus Napoletana
kr 33På lager
-
Finhakkede Tomater – Polpa Finissima
kr 54På lager
-
Pastasaus med Basilikum
kr 33På lager
-
TILBUD!
Tomatpure Rustikk – Passata Rustica
kr 25På lager
-
Spaghetti
kr 17På lager
-
Økologisk Fullkorn Penne Rigate – Nutri Bio
kr 30På lager
-
TILBUD!
Fettuccine
kr 22På lager
-
Pastasaus Arrabbiata
kr 33På lager
-
Gnocchi
kr 62Tomt på lager
Lær mer og bli inspirert:
Biscotti – kjeks og småkaker
Har du noen gang prøvd å lage kjeks sammen med to små barn? Det er en oppgave som er både krevende og gøy. Kjøkkenet er en plass der barn virkelig for utforske sine kreative sider og de elsker det når man slipper de løs.
Focaccia alla Genovese – Velsmakende og deilig
Focaccia alla Genovese er en typisk rett fra kystregionen Liguria i nordvest-Italia. En deilig, myk og lang bakst som er perfekt med fyll.
Hvordan velge riktig extra virgin olivenolje?
Den extra virgin olivenolje man kjøper er ikke nødvendigvis den man tror man får, og man må vite hvordan man velger riktig for å få et godt produkt.
Hvorfor velge fullkornspasta?
Det anbefales at man spiser rundt 70 til 90 gram fullkorn hver dag. I praksis tilsvarer dette fire skiver grovt brød, to porsjoner fullkornspasta eller to tallerkener havregrøt hver dag.
Hvordan gjøre pizza til en gourmetopplevelse?
Vi nordmenn har elsket pizza lenge, men nå har vi fått øynene og smaksløkene opp for ekte italiensk pizzamel.
En dag på landet ved olivenmøllen
Denne søndagen våknet Alessia før alarmen, spent for dagen som lå foran. Endelig en dag der mor og far ikke måtte jobbe og heller kunne bli med til landsbygda. Alle sammen, sammen!
Lørdagspizzaen – Mel, vann og gjær
For min familie har lørdagspizzaen alltid vært en fast rutine. Pappa våknet tidlig og laget deigen, og så fikk den heve hele dagen.
Ragù alla Bolognese – Ekte italiensk kjøttsaus
Ragù alla Bolognese er en ekte italiensk kjøttsaus, som kokes på svak varme i lang tid. Hemmeligheten bak er ferske og gode ingredienser.
Olivenolje og røykpunkt
Røykpunkt er den høyeste temperaturen en olje kan ha før den begynner å brenne. Etter at røykpunktet er nådd begynner oljen å bryte ned, frigjøre giftstoffer og den mister alle næringsstoffene.